Informació general

Duisburg recorda la tragèdia de la Love Parade, dos anys després

Per Redacció



Persones reunides al túnel on es va produir l'allau humana, l'estiu de 2010 (imatge d'agència - ACN)
Aquest passat dimarts, 24 de juliol, es van complir dos anys de la tragèdia de l’allau humana del concert Love Parade, celebrat a la localitat alemanya de Duisburg. Un total de 21 joves hi van perdre la vida, entre els quals hi havia la cambrilenca Marta Acosta i la tarragonina Clara Zapater, ambdues estudiants d’Erasmus.

En aquest segon aniversari de la tragèdia, es van organitzar diferents actes, públics i privats, a Duisburg, als quals hi van assistir familiars de Marta Acosta i Clara Zapater. Un dels actes centrals va ser organitzat per l’Associació Loveparade Autoajuda, en col·laboració amb l’Ajuntament de Duisburg, on hi van intervindre representants dels familiars de les víctimes, dels ferits i dels serveis emergències que van actuar durant aquest succés, així com diferents autoritats polítiques de la regió i de la ciutat alemanya.
Entre les autoritats presents als actes hi havia la presidenta del land Renània del Nord Westfàlia –Hannelore Kraft– o l'actual alcalde de la ciutat, Sören Link. Després, de manera privada, els familiars de les víctimes van visitar el lloc de la tragèdia, a la mateixa hora quan va iniciar-se l'allau humana.

Cal recordar que, el passat mes de febrer, es va produir la destitució d’Adolf Suerland, que era alcalde quan es van produir els fets. Suerland, que es va negar a dimitir, va haver de deixar el càrrec després que la població votés en referèndum la seva destitució. L’exalcalde és considerat un dels grans responsables de la tragèdia. El procés penal segueix en fase d’investigació tot i que, entre els imputats, no hi figuren ni l’amo de l’empresa organitzadora ni l’exalcalde de Duisburg.

Comenta aquest article