Informació general

El Consell d'Alcaldes del Baix Camp crearà una Comissió de Seguretat per fer front a la inseguretat ciutadana que viu la comarca

Per Judit Pinazo



La reunió del Consell d'Alcaldes del Baix Camp es va fer ahir al migdia a l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs
La inseguretat ciutadana és un tema que preocupa i molt. Així ho van manifestar els alcaldes dels municipis del Baix Camp que ahir al migdia es van reunir a l'Ajuntament de Vinyols per tractar, entre d'altres, la problemàtica de la inseguretat ciutadana que ens els últims mesos afecta d'una manera generalitzada a tots els municipis de la comarca.

Un dels acords al que es va arribar en matèria de seguretat ciutadana va ser la creació d'una Comissió de Seguretat formada pels alcaldes de Riudoms -Josep Mª Vallès- ,Riudecanyes -Josep Mª Tost- , Montbrió del Camp -Xavier Escoda-, Vinyols i els Arcs - Josep Mª Vidal-, Cambrils -Robert Benaiges-, el tinent d'alcalde de la Selva del Camp - Josep Masdeu- i el president del Consell Comarcal -Robert Ortiga. Un dels primers objectius de la Comissió serà demanar hora per reunir-se tan aviat com sigui possible amb el delegat del Govern de l'Estat a Catalunya -Joan Rangel- per exposar la problemàtica i preguntar per les accions previstes a curt o mig termini per tal d'apaivagar la situació de delinqüència creixent a la zona del Baix Camp.

Per altra banda segons explicava ahir el president del Consell Comarcal -Robert Ortiga- es buscarà la complicitat de tots els partits polítics "demanarem poder entrevistar-nos amb tots els partits polítics catalans perquè prenguin mesures d'un nivell més alt i poder actuar d'una manera més efectiva, si cal fins i tot que es prenguin mesures parlamentàries".

Delinqüència organitzada

L'alcalde de Montbrió -Xavier Escoda-  va destacar que ens els últims mesos s'ha creat una alarma social en molts municipis ja que la delinqüència està present en totes les poblacions gairebé a diari "el més alarmant és el tipus de delinqüència que patim actualment, ja que és organitzada i si no responem davant l'increment d'aquest tipus de delinqüència d'aquí a poc temps ens penedirem de no haver près actituds de tipus polític". En aquest sentit tots els alcaldes dels municipis del Baix Camp van coincidir en què els efectius de la Guàrdia Civil a la zona són isuficients per atendre les necessitats del territori i que fins que no es faci efectiu el desplegament del Cossos dels Mossos d'Esquadra previst pel 2008 han d'augmentar els efectius policials.

Per altra banda el Consell d'Alcaldes també va plantejar la necessitat de poder modificar algunes de les lleis, per tal de poder actuar des de molts altres àmbits. Segons Ortiga caldria modificar aquelles lleis referents a "control de la immigració als municipis que sembla que agreugi aquesta situació i que tots els municipis puguin crear juntes locals de seguretat, ja que actualment només en poden tenir els municipis amb més de 6.000 habitants"

Comenta aquest article