Informació general

Arriben les dues xiquetes sahrauís que passaran l'estiu a Cambrils

Per Cristina Sierra

Foto de família de les xiquetes sahrauís amb l'alcaldessa i la regidora de Relacions Cíviques i Joventut

L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i la regidora de Relacions Cíviques i Joventut –Laura Mellau– van donar la benvinguda, ahir al matí a l'Ajuntament, a les dues xiquetes sahrauís que passaran l'estiu a Cambrils i a les dues famílies que les han acollit, en el marc del projecte "Vacances en Pau", organitzat per l'Associació Hammada.

Dalmau i Mellau van estar parlant amb les famílies i les nenes sahrauís per conèixer com estaven passant aquests primers dies a Cambrils i les activitats que estaven realitzant. Cal dir que les dues xiquetes repeteixen estada a Cambrils, ja que havien vingut l'any passat amb les mateixes famílies.

31 xiquets i xiquetes sahrauís passaran l'estiu a la demarcació de Tarragona

Enguany és l'onzena edició d'aquest projecte que permet que els nens sahrauís refugiats als campaments de Tindouf (Argèlia) passin les vacances en famílies d'acollida. En total, a la demarcació de Tarragona hi ha 31 xiquets i xiquetes que passaran l'estiu en famílies repetidores que han pogut acollir de nou a un infant.

El coordinador del projecte a Tarragona –Joan Carles Bautista– va explicar que enguany no han pogut venir tots els nens sahrauís per la falta de finançament per pagar els bitllets d'avió. "Des de l'any passat ha baixat molt l'ajuda per part de les administracions i no ho hem pogut assumir". Tal com va apuntar Bautista, els xiquets i xiquetes sahrauís van arribar a principis de juliol i la festa de comiat es podria celebrar a Cambrils o Reus a finals d'agost.

Per la seva banda, Dalmau va destacar el suport que es dóna des de l'Ajuntament al projecte. En concret, des del consistori s'ha assumit el cost del pagament dels dos bitllets d'avió de les dues xiquetes sahrauís i també es facilita la participació en les activitats esportives d'estiu que es fan a Cambrils.

Comenta aquest article