Cultura

El cor Esclat Gospel Singers enceta el 38è Festival Internacional de Música

Per Redacció

Un moment de l'actuació de la formació Esclat Gospel Singers

El passat dissabte a la nit, a l'església de Sant Pere, s'inaugurava el programa del 38è Festival Internacional de Música de Cambrils. El primer concert va anar a càrrec de la formació manresana Esclat Gospel Singers. Aquest cor, que compta amb una trentena de veus, va presentar l'espectacle That Old Spirituals, un treball que va fer repàs dels orígens de la música negra.

Davant d’una església pràcticament plena, i amb diferents problemes de so en alguns moments del concert, la formació –sota la direcció de Ramon Escalé– va interpretar diferents peces tradicionals com Precious memòries o People get ready. També peces com You've got a freind de Carole King, There is none d’Ezekiah Walker, Troops prayer de Joshua's Troop, Speak to me de Kirk Franklin, I came to Jesus de James Bignion o Don't tell me you don'k know de Lokua Kanza, entre d’altres.

Esclat Gospel Singers neix a Manresa el gener de l'any 2000. Ramon Escalé, pianista i compositor manresà, amb l'experiència adquirida en la col·laboració musical amb les cantants afroamericanes Monica Green, Michelle Mcain i Kathy Autrey, va proposar crear i dirigir un cor gospel a l'Escola de Música Esclat.

El concert va tenir lloc a l'església de Sant Pere, el passat dissabte a la tarda

Comenta aquest article