Informació general

L'Ajuntament ret homenatge a les associacions de dones de Cambrils en el Dia Internacional de la Dona Treballadora

Per Judit Pinazo



La commemoració del Dia Internacional de la Dona es va fer a la sala de plens
Ahir, 8 de març, es va celebrar el Dia Internacional de la Dona. En motiu d'aquesta celebració l'àrea de Polítiques d'Igualtat organitza durant tota la setmana un seguit d'activitats, les jornades  "La mirada de la dona", que tenen l'objectiu de potenciar i fer més visible el paper de la dona en diferents àmbits de la vida pública i privada i afavorir la igualtat de gèneres.

Ahir, i emmarcat dins d'aquestes jornades, que enguany celebren la seva quarta edició, la Sala de Plens de l'Ajuntament va acollir la xerrada "Les dones en la història de Catalunya" a càrrec de la professora d'història contemporània de la Universitat Rovira i Virgili -Montserrat Duch- que va fer un repàs a les dones que han tingut un paper important en els últims 100 anys d'història al país.

A continuació es va  presentar el llibre "Commemoració dels 20 anys de Dones Amunt". Tot i que per problemes d'impremta no està finalitzat el llibre és un repàs a la història de l'associació i per totes aquelles activitats que han dut a terme durant dues dècades. El llibre també inclou escrits de gent que per una raó o altra han estat vinculats a la història de Dones Amunt, com és el cas de la seva primera presidenta -Fina Jordan-, l'alcalde -Robert Benaiges-, la regidora de Cultura -Neli Queral- o la regidora de Polítiques d'Igualtat -Rosa López-. El llibre té una tirada de 1.500 exemplars i es repartirà entre les dones de l'Associació i aquells ciutadans que hi estiguin interessats.

L'acte va concloure amb un homenatge per part del consistori a les associacions de dones del municipi -Associació de Dones Alba, Associació de Dones Amunt, Associació de Dones Tarbia, Associació de Dones de Vilafortuny i Sectorial de la Dona de l'AAVV Nou Cambrils- i amb la lectura del Manifest del Dia de la Dona, que entre d'altres aspectes, expressa la necessitat d'incrementar les mesures a favor de la conciliació de la vida laboral, familiar, social i personal o la necessitat d'aconseguir una societat on les dones puguin exercir amb plenitud tots els seus drets com a ciutadanes.

Comenta aquest article