Informació general

El Museu d'Història de Cambrils s'incorpora a la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya

Per Cristina Sierra

Un moment de la firma, ahir al matí al despatx de l'alcaldessa de Cambrils

L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el director del Museu d'Història de Catalunya –Agustí Alcoberro– van firmar, ahir al matí, l'adhesió del Museu d'Història de Cambrils a la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya. L'acte va comptar amb la presència del regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga–, del director general de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya –Joan Pluma–, del director dels serveis territorials de Cultura –Jordi Agràs– i del director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí–.

Dalmau va afirmar que "estem molt contents que es reconegui la tasca del Museu, Cambrils serà l'únic municipi de la demarcació de Tarragona que formarà part de la Xarxa i és una molt bona notícia per la història i el patrimoni de Cambrils". Per la seva banda, el director general de Patrimoni va voler donar les gràcies a Cambrils per "la generositat del que ens ensenyareu, per la divulgació, estic segur que aquesta adhesió ajudarà a Cambrils a ser més conegut". Pluma també va explicar que la Xarxa potencia el treball conjunt del museus que en són membres, "un treball que permet atendre les necessitats canviants que afecten al patrimoni, ja que els museus han d'oferir les seves col·lecions tant a ciutadans com a turistes".


El primer municipi de la demarcació de Tarragona que forma part de la Xarxa

El passat 31 de maig es va fer públic que el Museu de Cambrils s'incorporaria a la Xarxa de Museus, una notícia que reconeixia la feina feta des del Museu al llarg d'aquests anys per a recuperar la història del municipi. Aquesta adhesió es va proposar després d'una visita realitzada per una comissió de tècnics que van avaluar i visitar el patrimoni cambrilenc, com el Museu Molí de les Tres Eres, la Castlania, el Refugi del carrer Creus, el Museu Agrícola i el Jaciment arqueològic de la Llosa.


La Xarxa de Museus està gestionada des del Museu d’Història de Catalunya i va ser creada per la Generalitat de Catalunya l’octubre del 2010. El Museu d'Història de Cambrils serà el primer i, de moment, únic de la demarcació de Tarragona que formarà part d’aquesta xarxa, que actualment compta amb la participació del Museu de Terrassa, del Museu d’Història de la Ciutat de Girona, del Museu Comarcal de Cervera, del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, i del Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet.

Comenta aquest article