Informació general

La Guàrdia Civil desarticula una xarxa dedicada al tràfic de drogues i deté una desena de persones, tres d'elles veïnes de Cambrils

Per Redacció

Durant l'operació es van intervenir 9,8 quilos de droga, diners en efectiu i material informàtic, entre d'altres objectes

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa organitzada que es dedicava al tràfic de drogues a la demarcació de Tarragona. En el marc de l'operació Cota s'ha detingut una desena de persones entre les localitats de Cambrils, Salou, Reus i Castellvell del Camp i s'han realitzat tres registres domiciliaris, on s'han intervingut 9,8 quilos de cocaïna.

Les investigacions es van iniciar a principis d'any, quan es van detectar diferents punts de venda de cocaïna a diferents localitats tarragonines. A partir d'aquí, es va establir un dispositiu per tal de localitzar i detenir els traficants. Després de diversos mesos de gestions, entre finals del passat mes de maig i principis del mes de juny, es va conèixer l'existència d'una xarxa organitzada amb la logística suficient com per aconseguir la substància estupefaent –principalment cocaïna–, adulterar-la i posteriorment distribuir-la per localitats del litoral tarragoní. Aquesta xarxa també es dedicava a blanquejar el capital procedent del narcotràfic.

Deu detinguts i 9,8 quilos de cocaïna intervinguts

Aquesta organització estava formada per un grup de persones, la majoria de nacionalitat espanyola. Adquirien grans quantitats de substàncies estupefaents (cocaïna) i després la repartien a d'altres traficants dedicats a vendre-la a menor escala. Aquests distribuïen la droga per diferents pisos de Reus, així com en diferents establiments d'oci nocturn de Cambrils i de Salou. El passat mes de juny, l'operació va culminar amb la detenció de deu persones, el registre de tres domicilis i la intervenció de 9,8 quilos de cocaïna, així com d'altres eines per a la manipulació i la venda de la droga. També es van localitzar 3.000 euros en efectiu, dos vehicles d'alta gamma, dues motocicletes, diversos dispositius de telefonia mòbil d'última generació i nombrós material informàtic.

Els deu detinguts són: M.F.W de 28 anys, veí de Cambrils; M.A.F., de 32 anys veïna de Cambrils; A.T., de 39 anys, italià veí de Cambrils; M.A.M.C., de 38 anys veí de Castellvell del Camp; J.M.C., de 40 anys veí de Reus; M.S.H, de 33 anys veí de Reus; E.M.H., de 51 anys veí de Reus; F.E.M., de 37 anys veí de Salou; O.V.S., de 39 anys veí de Vila-seca i M.E.B.P., de 35 anys boliviana veïna de Reus. Tots van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus, i es va decretar l'ingrés a presó de tres d'ells. La investigació segueix oberta i no es descarten més detencions.

En el dispositiu policial també es van localitzar vehicles d'alta gamma i diverses motocicletes

Comenta aquest article