Informació general

L'Ajuntament enviarà una carta a les associacions de veïns comprometent-se a no augmentar més l'IBI durant la resta del mandat

Per Lluís Rovira i Barenys

El regidor d'Hisenda, Ramon Llobet, ahir en la compareixença davant la premsa

Enèsim episodi sobre l'increment de l'IBI. Ahir va ser el regidor d'Hisenda, Ramon Llobet, qui va explicar davant la premsa, un cop més, com s'havia arribat a gestar aquest increment i ho va fer com a resposta a les associacions de veïns cambrilenques que van acordar fer una manifestació en contra de l'IBI aquest estiu, en la reunió que van celebrar el passat 26 de juny. Llobet va dir que enviaria un escrit a les associacions de veïns comprometent-se a congelar l'IBI en el 20% que es va acordar per enguany durant tot el mandat i que el 10% imposat pel govern central pel 2012 ja no s'aplicarà els propers exercicis.

Mantenir el coeficient del 0,85

Primer que tot el regidor d'Hisenda va explicar el rosari de reunions que ha anat mantenint amb els representants de les associacions de veïns per parlar d'aquest tema. En totes aquestes reunions, segons va explicar Llobet, el govern municipal sempre ha defensat el mateix, que el 20% de pujada de l'IBI aprovat per enguany es congelarà durant la resta del mandat. Pel que fa a la pujada del 10% que va imposar el Ministeri d'Hisenda a finals de l'any passat a través d'un Reial decret-llei, Llobet va dir que s'havia consultat a l'Associació Catalana de Municipis, a la Federació de Municipis i a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i que tots havien dit que aquest increment s'havia d'aplicar per força. El regidor d'Hisenda va dir, a més, que era impossible rectificar a posteriori l'augment del 20% que havia acordat el govern municipal un cop ja havia estat aprovat per ple. Llobet va resumir de nou la seva intervenció centrant-se en tres aspectes, "l'IBI es congelarà durant els quatre anys del mandat, l'increment del 10% imposat pel govern central no s'aplicarà el 2013 i el coeficient es mantindrà en el 0,85 amb l'excepció d'enguany que serà de 0,93 per la imposició del 10%". El govern municipal no contempla la possibilitat de restar el 10% suplementari d'enguany a l'IBI de l'any vinent ja que segons Llobet, "hem de seguir el pla de Sanejament establert".
Pel que fa a la possible manifestació veïnal, el regidor d'Hisenda va manifestar que "els ciutadans tenen tot el dret a manifestar-se però el que volem és que la gent entengui el que el govern municipal vol fer i vol aplicar".

Comenta aquest article