Informació general

El consistori arriba a un acord amb Ports de la Generalitat per a intervenir en la regulació de l'ocupació de la via pública de la façana marítima

Per Cristina Sierra

Imatge de la façana marítima del port

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament –David Chatelain– va afirmar, ahir en roda de premsa, que el consistori ha arribat a un acord amb Ports de la Generalitat per a intervenir en la regulació de l'ocupació de la via pública de la façana marítima. Tal com va explicar Chatelain, el passat dimecres es va reunir amb una "gran part de l'empresariat de la façana marítima" per comunicar que el consistori començarà a actuar de "forma immediata" sobre les ocupacions que estiguin fora de normativa i que Ports de la Generalitat començarà a actuar en l'àmbit administratiu que pertoca.

Segons va apuntar el regidor, aquesta és una "bona notícia per Cambrils perquè és la forma de cuidar la nostra façana, que és el nostre principal aparador i entenem que els resultats d'aquesta reunió s'han de veure de forma immediata". El primer pas que es farà des del consistori serà una inspecció a tots els locals de la façana marítima i s'informarà als propietaris del local de les mancances o coses que no corresponen a l'ordenança per tal que les resolguin.


Modificació de l'ordenança de cara a l'any vinent

El regidor va avançar que, després de l'estiu, l'Ajuntament es reunirà amb els hostalers per a modificar l'ordenança de la via pública i tenir-la enllestida abans de la Setmana Santa de 2013. "L'ordenança actual ja té uns anys i en algunes coses ha quedat obsoleta, com en el tema dels televisors o elements visuals dins les terrasses". Chatelain es va mostrar crític amb la captació de clients que es practica en alguns establiments de la façana marítima. "Considerem que no és una bona pràctica, no dóna una bona imatge i no està a l'alçada del turisme que hi ha a Cambrils". Segons va apuntar el regidor, l'actual ordenança tampoc parla dels captadors de la via pública "però es podria assimilar a la venda ambulant, ja que estan fent servir un espai públic". Chatelain va avançar que des del consistori s'intervindrà ràpidament en aquest aspecte perquè "volem que tothom es pugui guanyar la vida en igualtat de condicions".


El regidor d'Urbanisme en un moment de la roda de premsa, ahir al matí

Comenta aquest article