Informació general

L'àrea de Medi Ambient realitza tractaments periòdics per combatre els mosquits

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu del tram final de la riera d'Alforja

Un any més, des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament realitzen una sèrie d’accions per controlar la presència del mosquit tigre. Un insecte que, des de fa tres anys s’ha estès dins del nostre territori i que té una important presència durant aquests mesos d’estiu.

L’empresa Secomsa Aigües és l’encarregada de fer els tractaments larvicides que consisteixen en l’eliminació de les poblacions immadures del mosquit per tal d’evitar l’aparició dels mosquits adults. En l’àmbit públic, aquests tractaments es concentren en determinats espais com els embornals dels carrers, on es pot acumular l’aigua i per tant, són un focus potencial de cria de mosquits, durant tota la temporada que aquests insectes estan actius. A meitats del passat mes d’abril es va iniciar aquest control, el qual s’allargarà fins al mes d’octubre. En total, s’han comptabilitzat 542 embornals a tractar, on cada 15 o 20 dies s’hi aplica aquest tractament. Els productes larvicides són dipositats directament a l’embornal en forma de pastilles efervescents.

Pel que fa als mosquits comuns, també se segueixen fent els tractaments habituals a les bocanes de les rieres on hi ha aigua estancada. És el cas de la riera d’Alforja, la riera de Maspujols, el barranc de la Verge del Camí, la riera del Regueral o la riera de Riudecanyes i, també es fa entre els mesos d’abril a octubre. 

Consells per evitar la seva proliferació

Per altra banda, des de l’Ajuntament de Cambrils es van editar uns fulletons informatius on s’expliquen consells pràctics per evitar la proliferació de mosquits, així com informació sobre els efectes de la seva picada. Des de l’àrea de Medi Ambient s’informa que és important l’acció ciutadana atès que un percentatge molt elevat de les poblacions de mosquit tigre prové d’àmbits domèstics i espais privats. De fet, qualsevol lloc de dimensions reduïdes que contingui aigua durant un mínim de 10 dies pot ser un focus potencial de cria del mosquit tigre. Als domicilis, la millor solució per prevenir i controlar el mosquit és la supressió d’aquests recipients que contenen aigua o bé, es poden cobrir o bé canviar l’aigua setmanalment.

Comenta aquest article