Cultura

L’exposició de la XVIII Biennal d’Art Contemporani Català inicia el seu itinerari a Cambrils

Per Redacció

El director de la Biennal –Josep Canals– en un moment de l'acte d'inauguració, el passat divendres

El passat divendres al vespre, a la sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils, tenia lloc l'acte d'inauguració de l'exposició de la XVIII Biennal d’Art Contemporani Català. Cambrils és el primer municipi que acull l'itinerari d'aquesta mostra. A la sala Àgora es podrà visitar fins el dia 24 d'agost i, després passarà per diverses poblacions catalanes com Sant Cugat del Vallès, Lleida, Tortosa, Cadaqués, Reus, Rubí, Olesa de Montserrat, Tarragona, Les Borges Blanques i Mollet del Vallès. Finalment, el recorregut de la mostra es clourà el gener de 2014 a Sant Boi de Llobregat. 

La XVIII Biennal d'Art Contemporani Català reuneix alguns dels treballs dels creadors més joves i els hi dóna suport. A la convocatòria pública oberta a tots els joves de Catalunya s’hi van presentar 115 dossiers, d’entre els quals el jurat de selecció va triar els nou artistes participants –Lúa Coderch, Loretta Firmani, Ayuko Hoshino, Laura López Balza, Claudia Pagès Rabal, Francesc Ruiz Abad, Joan Saló Armengol, Sergi Serra Mir i Mireia Terrado Lozano– que formen part de l’edició d’enguany, i als quals se'ls hi atorga un ajut de 400 euros per a la producció d’obra. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquests moments conreen els artistes catalans. La biennal 2012 és un impuls a l’art d’avui i a la creativitat més jove. Aquesta està organitzada per Canals Galeria d’Art, amb el suport del Museu de Sant Cugat, i la Generalitat de Catalunya i diferents ajuntaments i institucions públiques i privades de les diferents poblacions que fan possible el recorregut itinerant.

La Biennal de les noves tecnologies

La novetat més destacable d’enguany és la tecnològica, ja que el catàleg i tota la informació de la Biennal és present al telèfon mòbil Apple i Android, d’on es pot descarregar de forma gratuïta:
Iphone: anar a App Store i buscar "canals art"
Android: anar a Android Market i buscar "canals art"
També es pot consultar a la xarxa a Facebook, Twitter, You tube, Flickr, Vimeo, Issuu.... i a la web http://www.canals-art.com/biennaldart2012.html

Comenta aquest article