Cultura

L'artista vallenca Rosalia Pomés presenta l'exposició "e3", una mostra on combina la llana, l'esmalt i diferents tècniques mixtes

Per Berta Ruiz

L'artista Rosalia Pomés amb dues de les seves obres exposades a la sala Àmbits del Centre Cultural

Ahir al vespre, a la sala Àmbits del Centre Cultural, va inaugurar-se l’exposició “e3” de Rosalia Pomés Batalla, una mostra en la qual l’artista vallenca presenta una original combinació de tècniques mixtes, llana i esmalt, entre d’altres materials. Tal i com la mateixa artista defineix, aquesta exposició no és de teixit, però sí hi té un fort component tèxtil. De fet, segons va explicar Rosalia Pomés a Revista Cambrils Diari Digital, “fins ara jo havia treballat amb pintura, amb esmalts al foc sobre coure o amb collage, tècniques que aquí també es continuen veient, però he introduït la pintura sobre feltre de llana i el feltratge d’aquesta llana”.

Fusta, paper, collage, feltre, esmalt, coure, llana, pintura...

En aquesta mostra, Pomés experimenta amb noves tècniques d’estampació, amb un joc de volums, de perforat, de relleus…, tot utilitzant diferents materials com la fusta, el paper, les fulles, les fibres vegetals, l’esmalt al foc, el coure, la llana, la pintura o el collage. “És una barreja de diferents tècniques que m’ha agradat fer i que té un sentit especial. M’he servit de tots aquests elements, molts procedents de la natura, per expressar un treball molt interior sobre aquest amor a la natura, a la família, la relació entre les persones, els sentiments. Amb la introducció que es dóna a l’entrar a la sala amb una explicació poètica, mirant l’obra i veient el títol d’aquesta –“e3: espero, enyoro, estimo”, crec que s’entèn el que he volgut mostrar fent aquestes peces”, va explicar l’artista.

Elements de la natura

Quant a la temàtica, Rosalia Pomés se centra en diferents trets identificatius de la natura com els nius dels ocells, les fulles, les plantes, el simbolisme del naixement, etc. Sobre la combinació de tècniques i materials i, especialment la presència del teixit en la seva obra, Pomés va explicar que “sempre m’he sentit pintora, però al llarg del temps he anat introduint diferents materials. A banda d’això però, tinc un passat en la meva infància, de veure i viure a casa el món del tèxtil, dels cosits, de la modisteria. Totes aquestes tècniques les he anat emmagatzemant durant tota la vida, però les havia deixat una mica a banda de la part artística. Evidentment, conec aquestes tècniques tèxtils, m’ha vingut de gust experimentar i barrejar allò que jo tenia a la reserva. A més amb aquest tema nou que volia expressar va sortir molt natural. Barrejar aquestes tècniques amb allò que volia representar, ha estat molt instintiu”.

Comenta aquest article