Informació general

Les banderes blaves ja onegen a les platges del litoral cambrilenc de llevant

Per Cristina Sierra

Un moment de la hissada de la bandera blava, a la platja de Prat d'en Forés (platja del Regueral)

Des d'ahir al matí, les platges del litoral cambrilenc de llevant ja llueixen les banderes blaves de qualitat. L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Turisme –Xavier Martí– i el regidor de Serveis, Espai Públic i Medi Ambient –Antonio Laguna– van hissar la bandera blava de la platja del Prat d'en Forés. A l'acte també hi van participar membres del servei de socorrisme i de salvament de la Creu Roja, de la patrulla de platges de la Policia Local i el personal que s'encarrega de la neteja de platges d'Ingesòl.

Enguany, Cambrils compta amb tres banderes blaves de platges, que corresponen a les platges del Prat d'en Forés, de l'Esquirol, del Cavet i de Vilafortuny. També hi ha una quarta bandera que correspon al port esportiu de Cambrils.

Condicionament de les platges de ponent per intentar obtenir alguna bandera blava de cara a l'any vinent

L'alcaldessa de Cambrils va afirmar que "per nosaltres és un orgull el de poder disposar de tres banderes blaves que corresponen a quatre de les nostres platges. Volem continuar sent un referent en platges". Dalmau també va encoratjar al govern a seguir treballant en matèria de socorrisme, accessibilitat i neteja per aconseguir ampliar les banderes concedides. Per la seva part, el regidor de Turisme va apuntar que "avui és un dia per celebrar". Martí va explicar que s'està treballant en el condicionament de les platges de ponent, com la de l'Horta de Santa Maria o la de La Llosa, per intentar obtenir alguna bandera blava de cara a l'any vinent.

Es reparen tots les casetes de vigilància per tenir-les a punt per l'any 2013

D'altra banda, el regidor de Turisme va explicar que, en aquests moments s'està treballant en la reparació de les casetes de vigilància per tenir-les a punt per l'any 2013. Enguany, aquestes casetes s'han substituït per les torres de vigilància. Tal com va explicar Martí, les casetes que s'han retirat de les platges, com les que hi havien a la del Prat d'en Forés, s'han traslladat a un magatzem per a poder-les reparar adequadament, i les que encara es mantenen en el seu lloc és perquè es poden reparar in situ perquè no estan tan perjudicades com les altres.

Imatge de grup de l'alcaldessa i els regidors amb personal de neteja de les platges, socorristes de la Creu Roja i agents de la patrulla de platges de la Policia Local

Comenta aquest article