Cultura

"Sintonía" i "Ponys", els curts guanyadors del VIII Festival de Curtmetratges de Cambrils

Per Anna Gaya



David Planell, director de "Ponys", acompanyat per l'actriu Anna Barrachina i la regidora de Cultura, Neli Queral
La vuitena edició del Festival de Curtmetratges de Cambrils va concloure aquest passat dissabte al vespre al Cinema Municipal Rambla amb l’entrega de premis que va presentar l’actriu catalana Anna Barrachina. En el seu discurs, l’actriu va destacar l’alt nivell qualitatiu dels curts projectats, 18 curts en 35 mm i 8 curts en vídeo, escollits entre 370 propostes, així com el reconeixement que alguns d’aquests curts han obtingut en d’altres festivals internacionals. La plataforma de col·laboració que s’ha consolidat entre el FEC Cambrils i el FEC Reus, aquest últim a nivell europeu, va ser un altre punt destacat del discurs de l’actriu, ja que tenen l’objectiu comú de promocionar aquest format en el mercat del cinema. Les personalitats que van fer l’entrega dels premis van ser l’alcalde –Robert Benaiges–, la regidora de Cultura de Cambrils–Neli Queral–, el regidor de Cultura de Reus –Xavier Filella–, el crític de cinema Antonio Sempere, la directora catalana Rosa Vergés i el coordinador d'un crèdit de cinema de la URV José Carlos Suárez. L’alcalde va voler destacar la bona salut de què gaudeix aquest format, cosa que s'evidencia en l’augment de propostes que ha rebut el FEC aquest any, en concret 170 més que l'any passat, i va agrair el suport de la Generalitat a través de la coordinadora CIVI, de la qual en formen part 20 festivals més, el suport de la POCC –Petita Organització Cinematogràfica de Cambrils– i de totes les entitats col·laboradores.  

Els premis

El curt guanyador del primer premi a votació del públic va ser
Ponys, de David Planell, que va recollir el premi personalment acompanyat de les actrius i que va mostrar en les seves paraules l'humor que es pot veure reflectit en el seu curt, en què posa damunt la taula temes d'importància a través de la veu de tres actrius. El segon premi del públic el va rebre La explicación, de Curro Novallas, una comèdia que no va deixar indiferent el públic i que mostra una estratègia original de dir a la parella que ja no l’estimes.

Pel que fa als premis a votació del jurat, que estava format per Carlos Ríos –codirector del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona– , Rosa Vergés –directora de cinema– ,  Neli Queral –regidora de Cultura de Cambrils–, Christian Inaraja –codirector del FEC Cambrils i FEC Reus– i Lluís Bonet –crític de cinema de l’emissora Rac 1 i La Vanguardia, aquest va donar una sorpresa al públic. El primer premi el va rebre Sintonía, de José Mari Goenaga, i el segon, molt d'acord amb les votacions del públic, va ser per Ponys, de David Planell, que va tornar a pujar a l’escenari sorprès pel doble guardó.


FEC Reus

El curtmetratge Ponys de David Planell ha obtingut dos premis en aquesta VIII edició del Festival de Curtmetratges de Cambrils –el segon premi del jurat i el primer premi del públic–, per això, i segons les bases establertes al concurs, el curtmetratge ocuparà el lloc de premi del públic al FEC Reus. Per altra banda, tots els curts premiats també passaran a competir al Festival Europeu de Curtmetratges de Reus, que se celebra del 15 al 18 de març.

Comenta aquest article