Informació general

La flota pesquera torna a l'activitat amb bones sensacions quant a volum de captures, després de dos mesos de veda biològica

Per Berta Ruiz

Imatge de barques entrant al port de Cambrils

Aquest passat dilluns, 2 de juliol, les barques cambrilenques de l’arrossegament van tornar a l’activitat pesquera després de dos mesos d’aturada biològica. Tot i que encara és aviat per fer una valoració més acurada, sembla que aquests primers dies estan anant força bé quant a quantitat de peix capturat, segons ha comentat el secretari de la Confraria de Pescadors –Xavier Domènech– a Revista Cambrils Diari Digital. Aquestes bones sensacions arriben després d’uns mesos de març i d’abril que van ser força complicats, on les captures de peix van baixar a conseqüència de la presència de grom.

El lluç i el pop, les espècies més capturades

La flota pesquera de l’arrossegament que està sortint a pescar és de 18 barques, ja que la dinovena –la dels germans Rebull– encara està treballant en la campanya de la tonyina. En aquesta època de l’any, les espècies més captures per aquestes embarcacions són el lluç i el pop blanc. Quant a preus, Domènech ha dit que, “encara s’han d’acabar de definir, perquè normalment quan hi ha bones quantitats, el preu baixa una mica”.

La veda biològica es parteix a la demarcació de Tarragona

Cal destacar que l’aturada, que es fa durant els mesos de maig i juny, ajuda a la regeneració de les espècies del fons marí i els pescadors també els aprofiten per posar a punt les seves barques. Enguany, seguint amb la línia dels darrers anys, aquesta aturada biològica es fa de manera "partida" a la província de Tarragona. Els ports situats més al nord de la demarcació s’aturen els mesos de maig i juny, mentre que, des de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar conjuntament amb la província de Castelló s'aturen durant els mesos de juliol i agost.

Comenta aquest article