Societat

L'Ateneu Roig de Cambrils organitza una sortida cultural als jaciments arqueològics d'Atapuerca

Per Redacció

Imatge de grup d'alguns participants en la sortida

L'Ateneu Roig de Cambrils va concloure les seves activitats d'aquest curs amb una sortida cultural als jaciments arqueològics de la Sierra de Atapuerca (Burgos). Aquesta activitat, que es va realitzar durant el cap de setmana del 15 al 17 de juny, va omplir un autobús amb 55 persones procedents de diferents indrets del Camp de Tarragona i del País Valencià i de l'Associació Cultural Saó (Almassora, Plana Alta). Durant el viatge es va visitar el Museo de la Evolución Humana a la ciutat de Burgos i els jaciments arqueològics de la Sierra de Atapuerca, concretament els que configuren el complex de la Trinchera del Ferrocaril miner del segle XIX que va originar el descobriment dels jaciments. Allí, el grup va coincidir amb el prestigiós arqueòleg Eudald Carbonell.

L'activitat, plantejada de manera conjunta amb d'altres companys del País Valencià, representa un dels idearis principals de l'Ateneu Roig de Cambrils, tal com han manifestat des d'aquesta entitat, és a dir,  establir sinergies i complicitats amb entitats d'arreu dels territoris del domini lingüístic i fer de la cultura un punt de trobada permanent. De fet, aquest viatge va servir per conèixer més de prop els orígens del poblament europeu del gènere humà.

Des de l'Ateneu Roig valoren de manera molt positiva aquest sortida i preveuen seguir organitzant d'altres, tot ampliant contactes amb d'altres entitats similars on, valors com "el republicanisme, la laïcitat, el catalanisme popular i la coeducació siguin els elements claus".

Durant la visita als jaciments d'Atapuerca, el grup va coincidir amb l'arqueòleg Eudald Carbonell

Un moment durant la visita als jaciments arqueològics

Comenta aquest article