Societat

El cambrilenc Albert Fortuny és ordenat diaca en una celebració religiosa celebrada a la parròquia de Sant Pere

Per Pau Fortuny

D'esquerra a dreta, a la fila del davant, hi ha mossèn Norbert Miracle, mossèn Joaquim Fortuny, l'arquebisbe Jaume Pujol, el diaca Albert Fortuny i mossèn Josep M. Font

El cambrilenc Albert Fortuny Llaveria va ser ordenat diaca en una celebració religiosa que es va celebrar aquest passat diumenge a la tarda a l'església parroquial de Sant Pere. La celebració va ser presidida per l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i van participar-hi poc més d'una cinquantena de capellans i unes 400 persones, entre els quals cal destacar la presència de l'alcaldessa i d'alguns regidors.
El diaconat és el pas previ a la ordenació sacerdotal, de manera que el nou diaca ja queda vinculat definitivament amb la diòcesi. De les principals funcions del diaca cal destacar la proclamació de l'Evangeli en la missa, així com la possibilitat de presidir batejos, casaments i exèquies. Per altra banda, el diaca es compromet a tenir una especial predilecció pels més necessitats, a imatge dels primers diaques de la història de l'Església, que es dedicaven en exclusiva a atendre els pobres, malalts i vídues.
El moment més important de l'ordenació diaconal és la imposició de les mans del bisbe sobre el cap del que serà nou diaca, així com l'oració que l'acompanya. Aquest gest vol simbolitzar la dimensió de servei que el bisbe encomana al nou diaca, així com l'encàrrec de difondre l'Evangeli per tot arreu, i dedicar-se als més pobres. Un dels moments més emotius de l'ordenació va ser quan, ja ordenat diaca, el tiet de l'Albert, mossèn Joaquim Fortuny, va posar-li l'estola creuada i la dalmàtica, que són els ornaments propis del diaconat. La festa va acabar amb un petit refrigeri a la porta de l'Església, on tothom va poder saludar el nou diaca.

Albert Fortuny té 24 anys i ha participat en diferents entitats cambrilenques. Va estudiar un any d'enginyeria industrial abans d'entrar al seminari. Actualment està ajudant a la parròquia de Sant Pau de Tarragona després d'estar 3 anys col·laborant a la parròquia de Sant Pere de Cambrils.

Comenta aquest article