Societat

Del 3 al 10 de març se celebra la IV edició de les jornades "La mirada de la dona"

Per Judit PinazoL'alcalde –Robert Benaiges– i la regidora de Polítiques d'Igualtat –Rosa M. López– divendres passat en roda de premsa
Divendres passat es va iniciar la IV edició de les jornades "La mirada de la dona", unes jornades que tenen l'objectiu de potenciar i fer més visible el paper de la dona en diferents àmbits de la vida pública i privada, adreçades a afavorir la igualtat de gèneres.

L'oferta de les jornades, que coincideixen en la setmana que es celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora, va des d'activitats lúdiques a activitats acadèmiques i en l'elaboració del programa hi han participat totes les àrees de l'Ajuntament i cinc associacions de dones del municipi: l'Asociación Socio-cultural TARBIA, l'Associació de Dones de Vilafortuny, l'Associació de Dones "L'Alba", l'Associació de Dones "Amunt" i la Federació de Dones per la Igualtat de Catalunya.

La regidora de Polítiques d'Igualtat –Rosa M. López– va destacar, en la roda de premsa de presentació de les jornades, l'augment en els últims anys de l'associacionisme femení al municipi "quan vam començar la legislatura teníem dues associacions de dones i actualment podem parlar de cinc, això vol dir que hi ha hagut un moviment que ha creat interès perquè les dones s'agrupin amb la intenció de continuar treballant en el camí de trobar la igualtat per a tothom".

En el programa d'activitats destaquen, per exemple, la xerrada sobre l'associacionisme de dones, que se celebra avui a les 8 del vespre al Centre Cívic Nou Cambrils a càrrec de Marta Mas, presidenta de la FDIC; demà dimarts, dia 7 de març, s'inagura l'exposició "Les violències contra les dones" a partir de les 8 del vespre al Centre Cultural, o la xerrada "Les dones en la història de Catalunya" a càrrec de Montserrat Duch, professora titular d'Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili, que tindrà lloc el dimecres dia 8 de març a les 8 del vespre.

En la part més lúdica hi trobem, per exemple, la projecció de diferents pel·lícules com Solas, demà dimarts a les 7 de la tarda al Centre Cívic de les Basses, o Las mujeres de verdad tienen curvas, que es porectarà el proper divendres a les 3.15 de la tarda a la sala d'actes del Centre Cultural.

També s'han organitzat activitats per als més petits amb tallers sobre educació i coeducació per la no discriminació de gènere dirigida a nens i nenes entre els 0 i els 3 anys organitzada per l'espai del menut Saltirons, que acull el Centre Cívic Alba.

Comenta aquest article