Societat

Els coets marquen l’inici i el final de les festes de l’Eixample Platja

Per Èlia Bellmunt

A dalt, el coorganitzador de les festes Melchor Ruiz i la regidora Rosa López en el moment d’encesa del coet que donava inici a les festes

A baix, dissabte a la tarda, el passeig de Francesc Macià
va acollir una escola taller en què s’oferien activitats per a la canalla

El barri de l’Eixample Platja va viure les seves festes del 6 al 8 d’agost. La pregonera de les festes i regidora del barri, Rosa López, va ser l’encarregada de llençar el coet amb el qual es declaraven inaugurades les festes. D’entre tots els actes, Melchor Ruiz, coorganitzador de les festes, posa de relleu que durant tot el dissabte 7 es va muntar una escola taller amb monitors professionals que oferia activitats per a la canalla. L’empresa Coca-cola va donar 300 regals per obsequiar tota la canalla que va participar en les activitats. A més, dos dels espectacles de les festes, “Viva Brasil” i “Méjico lindo y querido”, els van realitzar els mateixos grups que actuen a Port Aventura. El diumenge 8 al migdia es va organitzar una fideuada popular amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i el Club Nàutic. Les festes van acabar amb un castell de focs.

Per primera vegada, aquest any les festes del barri de l’Eixample Platja han comptat amb una programació de festes. Això és així perquè els organitzadors, que enguany han estat els propietaris dels sis bars que hi ha al passeig de Francesc Macià, han decidit donar un major impuls a les festes. Melchor Ruiz explica que les festes del barri de l’Eixample Platja s’organitzen des de fa vuit anys, però que aquest any han volgut fer una festa amb molt més ressò, “amb la qual els veïns s’hi sentin identificats i vulguin implicar-s’hi”. El finançament de les festes del barri s’ha obtingut dels anuncis dels comerços del barri al programa de festes, de les aportacions dels bars i de l’aportació de 950 euros en metàl·lic de l’Ajuntament. El lloguer de l’escenari també va anar a càrrec de l’Ajuntament.

L’associació de veïns

El barri de l’Eixample Platja compta amb una comissió de festes, malgrat que aquesta no actua com a tal. Les festes d’aquest any han estat impulsades pels propietaris dels bars, però amb el desig que això canviï ben aviat. Melchor Ruiz, coorganitzador de les festes, explica que “el que hem de fer els dels bars és col·laborar en les festes del barri, però no organitzar-les nosaltres perquè no podem portar els bars i alhora buscar anunciants, programar els actes i tenir-ho tot llest”. Així doncs, durant el mes de setembre es vol convocar tots els veïns per tal de passar comptes de les festes del barri. Al mateix temps es vol aprofitar per constituir l’Associació de Veïns de l’Eixample Platja. “Seria dins d’aquesta associació de veïns que hi hauria una comissió encarregada de les festes”, aclareix Ruiz.

Comenta aquest article