Informació general

L'Ateneu Cambrilenc vol habilitar el magatzem de l'estació del tren com a seu social

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte actual del magatzem de la Renfe a l'estació de tren de Cambrils

L'Ateneu Cambrilenc i Adif han arribat a un principi d'acord per a l'ús i la rehabilitació del magatzem de la Renfe que hi ha a l'estació del tren de Cambrils així com a l'adequació del seu perímetre. Actualment aquest edifici que anys enrere feia de magatzem de mercaderies està en desús i abandonat i amb la taulada força malmesa i, a més, té tapiada la porta per evitar-ne l'accés. Segons explicava el president de l'Ateneu Cambrilenc, Ramon Canalda, a Revista Cambrils Diari Digital, es van decidir a sol·licitar l'ús d'aquest magatzem "davant la impossibilitat de disposar d'un espai municipal. El que farem ara és preparar i presentar un projecte de rehabilitació de l'espai que esperem que ens l'acceptin. Un cop fet aquest tràmit firmaríem el conveni pertinent. La nostra intenció, si no hi ha cap contratemps, és la d'iniciar les obres de rehabilitació el proper mes de setembre per tenir-les finalitzades a finals d'any."
La intenció de l'Ateneu Cambrilenc és la d'habilitar aquest espai per convertir-lo en la seva seu social i adaptar-la als socis de l'entitat. Segons Canalda, si tot va endavant l'entitat buscarà ajudes per a fer front a les despeses de rehabilitació.

Documentals del Sàhara i colònies per la canalla

Pel que fa a l'activitat de l'Ateneu Cambrilenc, Ramon Canalda ha explicat que fa poc s'havia fet una proposta a l'Ajuntament per a fer la projecció de dotze documentals relacionats amb el Sàhara, Fescat Sàhara, aprofitant les dates de la festivitat de Sant Pere o de la Mare de Déu del Carme. Segons Canalda, "no hem obtingut resposta per part de l'Ajuntament i aquestes projeccions es faran en una població propera".
D'altra banda, l'Ateneu Cambrilenc prepara les colònies per aquest estiu. Es faran durant la segona quinzena del mes de juliol i la segona quinzena del mes d'agost.  Les del juliol es faran en dues tongades, del 17 al 21 i del 23 al 29 i s'anirà a Ulldemolins. Les de l'agost es faran a Mont-ral i del 20 al 26 seran per a nois i noies amb disminucions. L'altra tongada es farà del 28 d'agost a l'1 de setembre

Comenta aquest article