Societat

L'Oficina Local de Català tanca el curs amb un total de 25 cursets impartits i 554 matriculacions d'alumnes

Per Lluís Rovira i Barenys

Diferents grups d'alumnes van llegir textos de Tísner, Pere Calders i monòlegs d'Andreu Buenafuente en l'acte de clausura dels cursos de català

L'Oficina Local de Català va celebrar, ahir, la clausura de la temporada en un acte celebrat al Centre Cultural i que va comptar amb l'assistència de bona part dels alumnes que aquesta temporada s'han matriculat en algun dels 25 cursos oferts al centre cambrilenc. Aquests 25 cursos, repartits en dos quadrimestres, han significat un total de 554 matriculacions. En total, segons va explicar ahir la responsable de l'Oficina Local, Helena Martínez-Ferreruela, s'han expedit 350 certificats d'assoliment que corresponen a les persones que han acabat el curs al que s'han matriculat. Martínez-Ferreruela també mostrava la seva satisfacció per les xifres assolides tant pel que fa a cursos i persones adscrites en l'any en que el servei de català a Cambrils compleix 20 anys.
Pel que fa a la procedència de l'alumnat, cal dir que un 16% és de Catalunya, un 28% és de la resta de l'estat, un 25% prové de l'Amèrica del Sud i de l'Amèrica Central, un 16% és de països de la Unió Europea, un 5% prové de l'Àfrica, un altre 5% correspon a països de l'Europa extracomunitària i un 1,5% prové del continent asiàtic.
La directora del Consorci per a la Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, Anna Saperas, també va intervenir a l'acte de clausura d'ahir per agrair el suport que dóna l'ajuntament de Cambrils i ressaltar l'esperit vocacional del personal que treballa al centre local, "a través dels cursos que s'imparteixen s'està fent un servei important pel país i per a les mateixes persones que s'hi matriculen. Fem una tasca de cohesió social". La tanda de parlaments la va cloure el regidor de Cultura, Francesc Garriga, que va destacar la "passió amb què el personal de l'oficina local fa la seva feina. Gràcies a aquesta feina s'aconsegueix que la llengua catalana perduri".

Participació dels alumnes

Diferents alumnes que han participat enguany en els cursos impartits per l'Oficina Local de Català van protagonitzar la segona part de l'acte. Repartits en diferents grups, els alumnes van llegir textos d'Avel·lí Artís Gener, Tísner, i de Pere Calders, dos dels grans escriptors catalans que enguany haurien complert 100 anys. A part d'aquests dos autors, també es van llegir alguns monòlegs d'Andreu Buenafuente. Després d'aquest apartat literari es va fer el lliurament dels certificats als alumnes. Un petit refrigeri va cloure la vetllada.
L'Oficina Local de Català, però, no atura la seva activitat. Aquest estiu, fins el 7 d'agost, es fa el curs a distància de suficiència. A partir de la segona quinzena de setembre es reprèn l'activitat habitual amb les matriculacions i l¡inici del nou curs. Un nou curs en el que es té l'esperança de poder mantenir un bon nombre dels cursos que s'han impartit enguany.
 
Helena Martínez-Ferreruela i Anna Saperas, en un moment, ahir, de l'acte de clausura dels cursos de català

Comenta aquest article