Informació general

Robert Benaiges : "La ràpida i creixent evolució de Cambrils fa pensar que l'any 2020 s'arribarà als 60.000 habitants"

Per Judit Pinazo



L'alcalde, Robert Benaiges, en un moment de la conferència d'ahir al vespre
El Centre Cutural va acollir ahir al vespre la conferència "Cambrils 2006, l'estat de la ciutat" a càrrec de l'alcalde, Robert Benaiges, un acte organitzat per la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb l'objectiu d'oferir una visió de quin és el present de la ciutat i quines són les perspectives de futur.

Davant d'una seixantena de persones l'alcalde va fer un repàs a les línies de treball que el consistori es va proposar quan va arribar al govern i va analitzar en detall els temes en els quals ha estat treballant durant aquests anys, com per exemple el posicionament territorial i la projecció exterior del municipi. En aquest sentit, Benaiges va destacar que avui en dia no es pot entendre el territori sense tenir en compte Cambrils "és la quarta ciutat de la demarcació de Tarragona i els darrers anys ha assolit un lloc rellevant atès el seu pes econòmic i demogràfic".

En el seu discurs, Robert Benaiges va respassar detalladament el model de ciutat que l'Ajuntament vol per al futur tenint en compte l'augment demogràfic que ha sofert el municipi en els últims anys "hem aconseguit dur a terme la revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal amb només dos anys i serà un dels elements més importants en positiu que es recordaran quan es faci memòria de la feina feta pel govern d'aquest mandat". Pel que fa al creixement de la ciutat, Benaiges va assegurar que "la ràpida i creixent evolució de Cambrils fa pensar que l'any 2020 s'arribarà als 60.000 habitants".

Benaiges va parlar també de la renovació de l'administració que ha dut a terme el govern, destacant la posada en marxa de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), la descentralització d'altres serveis municipals com el Departament de Benestar Social i el Departament de Cultura, l'externalització de serveis com Secomsa Aigües o la futura formació del consorci que gestionarà un canal de televisió digital terrestre junt amb altres municipis de la comarca.

En el capítol d'inversions, l'alcalde va fer un repàs als projectes duts a terme fins al moment com el Centre Cívic de les Basses, l'aparcament de la plaça de la Concòrdia o la primera escola bressol municipal.

Projectes de futur

Pel que fa als compromisos, Benaiges va fer un repàs als projectes amb què s'ha compromès l'actual govern, entre ells destaquen, per exemple, la creació de la nova escola de música "finalment ens hem decidit que s'haurà d'ubicar al costat del teatre auditori, això significa l'ampliació del projecte que farà el mateix arquitecte i la desafectació de l'estació d'autobusos, quan la nova estigui construïda al costat de l'aparcament de la nova estació de ferrocarril".

L'escola d'idiomes també és un dels principals projectes que contempla el govern de cara al futur. Aquesta s'ubicaria a les instal·lacions de l'antic col·legi Joan Ardèvol, on actualment hi ha l'Escola de Música. Un altre dels compromisos de futur serà la creació de la segona escola bressol municipal, que s'ubicarà al solar on antigament hi havia el cinema a l'aire lliure del carrer de Cristòfor Colom. Als baixos d'aquest edifici hi haurà les instal·lacions de la futura televisió.

L'alcalde també va destacar el nou polígon en el sector de Vilagrassa, o l'aparcament soterrat que es preveu construir a la plaça de l'Ajuntament. La plaça es convertiria en un espai públic institucional.

Comenta aquest article