Informació general

La tradició marinera, protagonista del programa d'actes de la Festa Major de Sant Pere

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau i Lluís Abella van presentar el programa d'actes de la Festa Major de Sant Pere

L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el regidor d'Esports i Festes –Lluís Abella– van presentar, ahir al matí, el programa d'actes de la Festa Major de Sant Pere. Els actes començaran el proper 21 de juny amb la celebració del dia de la Música i acabaran l'1 de juliol amb el concert Gospel des del Cor a càrrec del cor Carlit Gospel. Com cada any, el punt fort del programa serà la diada de Sant Pere amb el seguici popular pels carrers del port de Cambrils.

Arribada de la Flama del Canigó i cercavila pels carrers del barri de l'Eixample

L'alcaldessa va apuntar que el programa de festes s'ha fet seguint la tradició i que rememora els orígens mariners de Cambrils. Per la seva part, el regidor d'Esports i Festes va apuntar que el pressupost per la Festa Major s'havia reduït més d'un 50% respecte l'any 2011 –enguany no arriba als 20.000 euros–  i va fer un repàs dels actes que ompliran de festa Cambrils durant aquests dies. Un any més, la Flama del Canigó arribarà a Cambrils, el proper dissabte 23 de juny, i enguany hi haurà la novetat que la cercavila es farà pels carrers del barri de l'Eixample i arribarà a la plaça de l'Ajuntament, on es farà la lectura del Manifest de la Flama i hi haurà una ballada conjunta de sardanes.

El proper diumenge a la tarda, el port de Cambrils serà l'escenari de les Regates Populars de Llaguts de Sant Pere. Tal com va apuntar Abella, les regates populars –organitzades pels Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils– compten, cada any, amb més participació i és un dels actes clau de les festes.

Revetlla de Sant Pere i cantada d'havaneres al pàrquing del Parc del Pescador

Dijous 28 a la nit, el pàrquing del Parc del Pescador acollirà la revetlla de Sant Pere amb les orquestres Swing Latino i Mitjanit. Divendres 29, es farà el seguici popular i se celebrarà la missa a la Parròquia de Sant Pere. Per la tarda, es faran jocs de cucanyes tradicionals pels més petits al Parc del Pescador, i a la nit, hi haurà la cantada d'havaneres amb el grup Veles i Vents.

Pesca Tradicional amb la VII Festa de l'Ormeig

La platja del Regueral serà l'escenari, dissabte 30, de la VII Festa de l'Ormeig, organitzada per l'associació Arjau. Vela llatina de Cambrils. Durant tota la tarda es faran actes que rememoraran els oficis antics de Cambrils, la navegació tradicional o la subhasta del peix a l'antiga, a càrrec de La Teca Teatre. Per la nit, la platja acollirà la revetlla jove amb Dj Kiko i Dj Chuso fins a les 5 de la matinada.

Cal destacar que, durant aquests dies festius, també hi hauran altres actes, com la inauguració de l'exposició "Cartes postals de més d'un segle" de la col·lecció de Ramon Ortiga i Vidal, o la taula rodona "El futur de la pesca a la Mediterrània" amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Comenta aquest article