Societat

L'Eixample celebra el seu nou format de festes després de 33 anys de Barris

Per Lluís Rovira i Barenys

Ballada de sardanes a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer, el passat dissabte al matí

Satisfacció generalitzada entre veïns i junta de l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació en la primera edició del nou format de festes al barri de l'Eixample després de 33 anys de festes de Barris. Les festes d'enguany, concentrades en aquest darrer cap de setmana, han suposat una transició del anterior model de festes de Barris cap un format més auster però al que s'entreveu una continuïtat de cara a properes edicions. I això es deu a que una bona part dels veïns del barri de l'Eixample han participat activament en els actes programats. D'altra banda, els representants de la junta de l'associació de veïns han rebut les felicitacions de la gent del barri per haver mantingut l'esperit festiu a l'Eixample. Així ho manifestava ahir la presidenta de l'associació de veïns Barri de l'Estació, Maria Rosa Colom, a Revista Cambrils Diari Digital apuntant que els darrers dies hi ha hagut un notable increment de veïns que s'han inscrit com a socis, arribant-se a la xifra de 220, " a més, fins i tot hi ha hagut tres persones que s'han ofert per a incorporar-se a la junta de l'entitat. Mirarem que de cara a l'any vinent les festes també incorporin actes per a la gent jove". Colom també ha volgut destacar la col·laboració activa en els actes celebrats enguany de la gent que fins l'any passat havien format part de la Comissió de festes del Barri de l'Eixample.

Dos dies de festa

Els actes festius es van iniciar el dissabte al matí amb l'encesa d'una traca i la proclamació de la pubilla i l'hereu del barri. Tot seguit i després de la salutació del regidor de Festes, Lluís Abella, es va formar la comitiva, encapçalada pels gegants, nanos, grallers i timbalers de Tota l'Endenga, per anar fins l'Ermita on es va celebrar la missa. A la sortida de missa i un cop retornada la comitiva al barri, el passeig de l'estació es va omplir de festa el vermut i la recollida dels tortells per part dels socis al mateix temps que els Amics de la Sardana celebraven el Dia Internacional de la Sardana amb una ballada al passeig. Per la tarda hi va haver una cantada d'havaneres amb el grup Balandra en la que es va servir rom cremat pels socis.
El dissabte a la nit el mateix passeig es va convertir en un lloc de trobada de veïns per a fer un sopar col·lectiu. La participació va ser molt bona i la vetllada va estar amenitzada pel grup de ball country No Pot Ser i pel cantant Isaac que amb la seva pianola amenitzar el ball de nit.
Ahir diumenge la bicicletada va protagonitzar la matinal festiva. Es va servir xocolata amb coca pels veïns i pels participants a la bicicletada. Al mateix matí també es va celebrar el trofeu d'escacs. Per la tarda, la canalla va prendre el protagonisme amb el taller que la Colla de Diables els Cagarrieres van muntar al passeig. Els més petits es van poder pintar les cares i van poder tirar algunes carretilles. va tancar la vetllada l'actuació del Mago Lara.


Comenta aquest article