Societat

La hiperactivitat i el dèficit d'atenció centren una xerrada organitzada pel Banc del Temps

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la xerrada d'ahir al Centre les Basses

El trastorn de la hiperactivitat i el dèficit d'atenció van centrar la xerrada que ahir a la tarda va organitzar el Banc del Temps de Cambrils al Centre les Basses. El protagonista de la xerrada va ser Javier Altamirano, persona diagnosticada amb la síndrome de TDAH que va parlar des de la seva perspectiva i experiència particular a la que s'hi afegeixen els seus estudis d'investigació en el camp de la física, música, psicologia, pedagogia i medicina convencional.
Davant unes 25 persones que van assistir a la xerrada, Altamirano va anar desgranant molts des aspectes que configuren la personalitat d'una persona hiperactiva o amb altres alteracions de tipus neuronal. El públic va anar intervenint de manera constant encuriosit per les vivències personals del conferenciant. Javier Altamirano va ser taxatiu quan va afirmar que la conducta no és medicable, "avui en dia es dóna medicació d'una manera massa fàcil a les persones que presenten alteracions neuronals i moltes vegades el que es fa és anul·lar la part emocional". Altamirano també va dir que no és fàcil diagnosticar una hiperactivitat ja que es tracta d'un conjunt de símptomes que va anar descrivint al llarg de la seva xerrada.

El Banc del Temps de Cambrils acull, aquest cap de setmana, una trobada amb diferents bancs del temps provinents de l'àrea de Barcelona. Per demà dissabte dia 16 de juny està previst un dinar de germanor entre tots els assistents.

Comenta aquest article