Informació general

Dos tècnics de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts visiten Cambrils per conèixer el programa de gestió d'expedients electrònics

Per Cristina Sierra

Un moment de la trobada entre els tècnics de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts amb els tècnics de l'Ajuntament de Cambrils

Dos tècnics de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts van visitar, ahir, l'Ajuntament de Cambrils per conèixer el funcionament del programa de gestió informatitzada d'expedients electrònics que integra els tràmits de tots els departaments del consistori. El cap de Noves Tecnologies de l'Ajuntament –Pep Budí– i la representant de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) –Sandra Fernández– van explicar als tècnics com funciona el programa.

Budí va afirmar que el sistema es va implantar fa sis anys amb l'objectiu d'afavorir la tramitació electrònica. Per aquest motiu, es van integrar tots els tràmits en una mateixa plataforma informàtica i es va començar a treballar en la implantació d'aquests sistema i en el desplegament de l'administració electrònica per simplificar els processos.

Cal apuntar que l'Ajuntament ha estat pioner en el desplegament de serveis d'administració electrònica. L'any 2009 es va crear la carpeta ciutadana i, al setembre del mateix any, es van posar en marxa els butlletins electrònics, les alertes SMS i el portal mòbil i l’octubre, la matriculació de cursos de formació online. El 2010 es va obrir la seu electrònica i la publicació de nous tràmits amb registre electrònic. I l’any passat, es va integrar l'e.FACT, el servei de factura electrònica de les administracions públiques catalanes i els seus proveïdors.

Comenta aquest article