Esports

El Club Nàutic acollirà, del 19 al 25 de juny, el Campionat d'Espanya de Vela Infantil

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Fabián Escudé, Tete Sabaté, Joaquim Oliva, Mercè Dalmau i Lluís Abella

Del 19 al 25 de juny, el Club Nàutic Cambrils acollirà el Campionat d'Espanya de Vela Infantil, que comptarà amb la participació d'uns 200 regatistes. La competició, que acollirà les classes Optimist, Laser 4.7 i Techno 293, es tracta de la segona i definitiva prova puntuable per decidir la selecció nacional que participarà al Campionat del Món i a l'Europeu per la classe Optimist.

Ahir al matí, el president del Club Nàutic –Joaquim Oliva–, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor d'Esports i Festes –Lluís Abella–, el director esportiu del CN –Tete Sabaté– i el gerent del CN –Fabián Escudé– van presentar la competició.

Els cambrilencs Marcelo Cairo i Leandre García, amb opcions de pujar al podi

Oliva va destacar que aquest esdeveniment esportiu és el més important i va apuntar que del CN hi participaran 5 regatistes, entre els quals destaquen els cambrilencs Marcelo Cairo i Leandre García, que tenen opcions de pujar al podi. El president del CN va explicar que per aquesta competició es necessiten 35 tècnics i 12 embarcacions per poder organitzar-la i va apuntar que "estem intentant poder retransmetre la regata per televisió".

Per la seva banda, l'alcaldessa va afirmar que "per l'Ajuntament és una molt bona notícia que Cambrils pugui acollir aquesta prova. Cambrils serà un aparador del turisme esportiu".

Un impacte econòmic de 343.000 euros per Cambrils

El Campionat d'Espanya de Vela Infantil acollirà prop de 700 persones (regatistes i acompanyants) que s'allotjaran a Cambrils durant 9 dies. Des del CN van apuntar que el campionat tindrà un impacte econòmic de 343.000 euros, ja que aquestes persones consumiran i faran turisme a Cambrils.

El campionat és un esdeveniment organitzat pel Club Nàutic Cambrils i la Real Federació Espanyola de Vela, en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i les associacions espanyoles de les classes Optimist, Laser 4.7 i Bic-Techno 293.

Comenta aquest article