Esports

S'inicien les obres de la galeria de tir amb arc

Per Cristina Sierra

Lluís Abella i Francesc Garriga a la zona d'obres de la galeria, ahir al matí

Els regidors d'Esports i Festes –Lluís Abella– i de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga– van visitar, ahir al matí, les obres de la galeria de tir amb arc de Cambrils, situada al costat de la pista d'atletisme. Les obres es van iniciar el passat mes de maig i s'acabaran a finals d'any. Tal com van apuntar els regidors, en aquest primer mes d'obres s'ha executat la fonamentació de l'edifici i la setmana que ve es procedirà al muntatge dels elements estructurals prefabricats.

Un edifici de forma prismàtica que tindrà dues àrees diferenciades: la zona de pràctica esportiva i la zona de serveis

La galeria de tir amb arc, de 25 x 38,5 metres, tindrà una forma prismàtica, amb una superfície construïda de 962,50 metres quadrats. L'edifici tindrà dues àrees diferenciades: per una banda, hi haurà la sala de tir, amb una àrea d'espera dels arquers i espai destinat al públic quan hi hagi competicions. Aquesta zona tindrà una alçada interior variable de 4,5 metres a 6 metres, apta per la pràctica esportiva. Per l'altra banda, hi haurà la zona de serveis amb els vestidors, infermeria, l'aula d'aprenentatge i el magatzem. Aquesta zona tindrà una alçada interior de 2,95 metres. Cal dir que l'estructura de l'edifici i els seus tancaments de façana són a base d'elements prefabricats de formigó, fet que ha reduirà considerablement el temps d'execució. En total, el pressupost de l'edifici és de 341.683 euros –300.000 euros corresponen a una subvenció de la Generalitat i la resta de diners va a càrrec de l'Ajuntament–.

Facilitar l'aprenentatge del tir amb arc

El regidor de Planificació de Ciutat i Cultura va explicar que l'edifici, que té les mides olímpiques, serà bàsic per l'entrenament i competició dels esportistes. Per la seva banda, el regidor d'Esports i Festes va apuntar que la galeria facilitarà l'aprenentatge d'aquest esport i que no es descarta que aquest espai es pugui compartir amb altres clubs esportius.

Comenta aquest article