Informació general

Professors i pares d'alumnes celebren una assemblea contra les retallades en educació a les portes de l'Ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys

L'assemblea de professors i pares d'alumnes es va fer a l'entrada de l'edifici consistorial

Una vuitantena de persones, entre professors i pares d'alumnes, van celebrar, ahir al migdia, una assemblea a les escales de l'edifici consistorial, a la plaça de l'Ajuntament, per debatre al voltant de les retallades que s'han previst pel curs vinent. A l'assemblea hi van assistir representants de cinc de les sis escoles públiques cambrilenques i de tres dels quatre instituts. També va comptar amb la participació dels representants de la Taula pel Suport a l'Educació a Cambrils. Ja que l'acte es feia a l'hora de dinar, una bona part dels assistents van aprofitar per fer l'àpat conjuntament amb l'assemblea. Aquesta és la segona assemblea que se celebra en menys d'una setmana a les portes de l'Ajuntament. L'anterior, ara fa una setmana, va comptar amb la presència d'unes 35 persones.

Jaume López: "No podem estar quiets davant les retallades"

El sentit principal de les mobilitzacions és el de protestar per totes les retallades que es pensa aplicar al sector de l'ensenyament de cara al curs vinent. Segons explicava Jaume López, delegat sindical de l'assemblea de l'ensenyament públic a Tarragona, "no ens podem quedar quiets ja que o sinó les retallades encara seran pitjors. No pot ser que la bancarrota de la banca la paguem els ciutadans, l'ha de pagar la pròpia banca". Segons Jaume López, Catalunya està a la cua d'Europa pel que fa a la destinació de recursos a l'ensenyament, "Catalunya destina el 3,5% del PIB a l'ensenyament mentre que a Espanya s'arriba a un 4,5% i a països del centre d'Europa s'arriba al 5 i 5,5%".
D'altra banda, la representant de la Taula pel Suport a l'Educació a Cambrils, Laura Moreno, va manifestar que des d'aquest moviment social sempre s'estarà al costat dels mestres en les seves reivindicacions, "de moment no hi veiem la llum al final del túnel. Cada dia es retalla més". Segons Moreno, "la Taula seguirà treballant a nivell local i fent reunions periòdiques per mirar de que els pressupostos municipals de l'any vinent tornin a incloure les partides en educació".
En el decurs de l'assemblea d'ahir es va llegir una carta de rebuig a les retallades, que serà repartida pels diferents centres cambrilencs.


L'assemblea es va fer ahir al migdia

Comenta aquest article