Societat

El Centre Cultural acull el taller Com es fa un arbre genealògic

Per Cristina Sierra

Montserrat Flores va impartir el taller al Centre Cultural i Ocupacional

El Centre Cultural i Ocupacional va acollir, ahir al matí, la segona sessió del taller Com fer un arbre genealògic, que va comptar amb l'assistència de 20 persones. La primera sessió es va fer el passat dijous 31 de maig i les classes van ser impartides per l'arxivera municipal Montserrat Flores. El taller, que va combinar teoria i pràctica, estava adreçat a totes aquelles persones interessades en conèixer com fer un arbre genealògic a partir de la documentació municipal i de les parròquies.

Tal com va explicar Flores a Revista Cambrils Diari Digital, el primer dia de taller es va explicar la teoria de com buscar documents municipals, i el segon, de com buscar en els fons parroquials. "Hem aprofitat
la digitalització dels fons parroquials de Cambrils dipositats a l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT) per impartir aquest taller", va apuntar. Els assistents a les classes es van haver de registrar a la web de l'AHAT per consultar la informació dels 18 llibres de registre de baptismes, confirmacions, casaments i òbits, datats entre els anys 1668 i 1877.

La pràctica del taller consistia en facilitar un nom d'una persona i buscar, a partir de la seva data de defunció, el seu arbre genealògic. Segons l'arxivera municipal, el procés que s'ha de seguir per trobar els avantpassats comença amb la data de la mort de la persona i buscar si estava casat, com es deien els seus pares i quan havien mort i buscar els avis. Flores també va facilitar una pàgina web www.genoom.com perquè els usuaris poguessin treballar el seu arbre genealògic.

Comenta aquest article