Informació general

La consellera de Salut, Marina Geli, inaugura el Centre de Rehabilitació de Cambrils

Per Judit Pinazo



La consellera de Salut, Marina Geli, va visitar les instal·lacions del Centre de Rehabilitació, instal·lat al Casal Municipal de la Gent Gran
Marina Geli, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, va visitar ahir Cambrils, en el marc de les visites que aquesta setmana realitza per diferents municipis del Baix Camp. La visita de la consellera va començar al Centre d'Atenció Primària, on va visitar les instal·lacions i va felicitar els professionals que hi treballen pel premi Joint Comission, que atorga la Fundació Avedis-Donabedian i que han rebut en reconeixement a la qualitat i atenció del centre, un premi que només tenen tres CAP en tot Catalunya.

En la seva visita la consellera va parlar de les obres d'ampliació del Centre d'Atenció Primària i construcció de l'hospital lleuger que està previst que estigui finalitzat d'aquí a dos anys. Marina Geli va afirmar que en les properes setmanes el govern de la Generalitat  donarà el tret de sortida al conveni per al finançament de l'hospital lleuger, que recordem que compta amb un pressupost de 6 milions d'euros.

La consellera va afirmar que l' hospital lleuger respon a un nou model de centre hospitalari que ha de treballar conjuntament amb els principals hospitals de la zona "aquest és el nou hospital del segle XXI, on el pes de la pernoctació en els centres hospitalaris perd protagonisme. Aquest tipus de centres estaran preparats per oferir cirurgia, diagnòstic per a la imatge, etc. S'han de reservar les estades més llargues a centres on la complexitat de les patologies siguin més important, com és el cas de l'hospital de Sant Joan de Reus o Joan XXIII de Tarragona". La consellera va afirmar que si aquest model d'hospital funciona no caldrà un hospital clàssic a la zona de la Costa Daurada, ja que amb el nou hospital de Reus i el de Tarragona hi haurà una xarxa sanitària suficient al Camp de Tarragona.

Segons la consellera, a partir del mes de juny està previst una millora del transport sanitari entre els principals hospitals de la zona, amb la qual cosa es podrà disposar de moltes més possibilitats d'atenció d'emergència i del transport programat que al Camp de Tarragona durà a terme l'empresa Ambulàncies Reus.

Centre de Rehabilitació

Un cop visitat el Centre d'Atenció Primària, la consellera, acompanyada pels principals representants polítics de l'Ajuntament i del Camp de Tarragona, va inaugurar el Centre de Rehabilitació, ubicat al Casal Municipal de la Gent Gran i que fa un mes que va entrar en funcionament. El centre de moment s'ha ubicat aquí, un cop enllestit l'hospital lleuger serà aquesta nova infraestructura qui acollirà aquest servei. Actualment el Centre de Rehabilitació compta amb tres fisioterapeutes, un auxiliar de clínica, un metge rehabilitador i una administrativa. En un mes s'han realitzat 50 atencions diàries, s'ha hagut d'augmentar el personal sanitari i està previst tornar-ho a fer d'aquí a poc temps, ja que la demanda és molt elevada. Properament, segons va afirmar ahir la regidora de Serveis Socials, Polítiques d'Igualtat i Salut Pública –Rosa López– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, s'oferirà el servei de fisioteràpia a domicili per a aquelles persones que no puguin desplaçar-se fins al centre per motius de salut.

Després de les visites, la consellera va celebrar un dinar amb els alcaldes de Salou, Vila-seca i Cambrils acompanyats dels principals representants del sector turístic per parlar de la situació de l'assitència sanitària en els mesos de major afluència de turistes com és l'època d'estiu.

Comenta aquest article