Cultura

Es presenta la programació del 38è Festival Internacional de Música amb Miguel Bosé com a cap de cartell

Per Cristina Sierra

Gemma Massagué, Francesc Garriga, Mercè Dalmau i Antonio Mas en la presentació, ahir, de la programació del Festival Internacional de Música

Del 21 de juliol al 14 d'agost, el Castell de Vilafortuny, la Parròquia de Sant Pere, la Cripta de l'Ermita, el Camp de Futbol i el Parc del Pinaret acolliran els concerts de la 38a edició del Festival Internacional de Música Cambrils (FIMC). L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga–, la directora del FIMC –Gemma Massagué– i el promotor del concert de Miguel Bosé –Antonio Mas– van presentar, ahir al matí a la Cripta de l'Ermita, la programació del Festival, que enguany oferirà onze espectacles. Una de les novetats d'aquesta edició és que el Parc Samà no acollirà cap concert del Festival i s'ha escollit com a nova ubicació el Parc del Pinaret.

L'alcaldessa va afirmar que des de l'Ajuntament "es fa una aposta per la qualitat perquè el Festival sigui un referent. Estem convençuts que enguany serà tot un èxit". Per la seva banda, Garriga va apuntar "som el referent dels festivals del sud de Catalunya". Tal com va explicar el regidor, "s'ha fet un esforç important, s'ha reduït la despesa i hem aconseguit augmentar i millorar la qualitat". L'aportació municipal s'ha reduït 36.000 euros respecte l'any passat, que va ser de 131.000 euros, i enguany és de 95.000 euros.

Una programació que toca "tots els pals musicals"

El FIMC començarà el 21 de juliol amb l'actuació de la formació Esclat Gospel Singers, a la Parròquia de Sant Pere, que presentaran That Old Spirituals,un recull d'algunes de les cançons que han esdevingut una part imprescindible de la història d'Amèrica. El segon concert serà el 24 de juliol a càrrec del pianista Daniel Blanch i la soprano Marta Mátheu a la Cripta de l'Ermita, on interpretaran cançons alemanyes: Manén i Strauss. La Cripta tornarà a ser l'escenari, el 27 de juliol, del concert de Ricard Rovirosa amb les obres de Bach, Liszt i Falla. El 30 de juliol, el Castell de Vilafortuny acollirà la formació de jazz Soler Barrera Madagascar Trio. El Castell també serà l'escenari , l'1 d'agost, de Marcelo Mercadante Quinteto, un compositor argentí que interpretarà tangos. El 4 d'agost, el Parc del Pinaret acollirà l'actuació de Roger Mas i la Cobla de Sant Jordi, on repassaran els èxits del cantautor solsoní, peces inèdites i algunes versions d'altres autors i llengües. El mateix recinte acollirà, el 5 d'agost, l'espectacle familiar El Petit Dalí. Dos dies més tard, la Cripta de l'Ermita serà l'escenari del concert del Quartet Gerhard, que interpretaran les obres de Mendelssohn i Schumann. De nou, el Parc del Pinaret acollirà, el 10 d'agost, el concert d'Andrea Motis i Joan Chamorro Grup, que oferiran un concert amb temes clàssics del jazz de la primera meitat del segle XX.

El Camp de Futbol serà l'escenari del concert de Miguel Bosé, l'11 d'agost, que presentarà el seu nou disc Papitwo. Tal com va voler puntualitzar Antonio Mas, "el concert de Miguel Bosé no costa diners a l'Ajuntament, només corren amb la despesa de la cessió dels espais". L'últim concert del FIMC serà el 14 d'agost al Parc del Pinaret amb l'actuació de Las Migas, un dels col·lectius més renovadors del flamenc català i que presentaran el seu nou treball discogràfic amb la nova cantant de la formació, Alba Carmona.

Es crea la targeta Amics del Festival de Música que aportarà descomptes d'un 20% en el preu de les entrades

El regidor de Cultura va explicar que una de les novetat d'enguany és la creació de la nova targeta Amics del Festival de Música. Aquesta targeta aportarà avantatges, com descomptes del 20% en les entrades dels concerts per aquest edició o descomptes en restaurants. Tal com va apuntar Garriga, "amb aquesta targeta busquem una fidelització futura de la persona que sempre assisteix als concerts del FIMC".

Les entrades es podran adquirir a partir del 20 de juny

 La directora del FIMC va apuntar que les entrades es podran adquirir a partir del 20 de juny a la web Ticketmaster i a partir del 2 de juliol al Patronat de Turisme. El preu de les entrades se situaran entre els 10 i 22 euros. En el cas del concert de Miguel Bosé, l
es entrades ja es poden adquirir al Patronat de Turisme i a Telentrada i s'han posat a la venda unes 4.500 entrades.El preu de l'entrada anticipada és de 30 euros, 40 euros el dia del concert i 50 euros amb accés a la graderia del camp de futbol.

Comenta aquest article