Informació general

Cambrils per la Independència es presenta en públic, demà, al Centre Cultural

Per Lluís Rovira i Barenys



Cambrils per la Independència es presenta demà, al Centre Cultural
Demà, a partir de les 8 del vespre, el Centre Cultural acollirà la presentació de Cambrils per la Independència, seu territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en un acte en el que intervindran l'economista i professor de la UPF, Modest Guinjoan, autor del llibre Sense Espanya, així com Carme Forcadell, presidenta de l'ANC. L'acte serà presentat per l'artista cambrilenca Nuri Mariné. La secció local de l'ANC es va constituir fa unes tres setmanes i l'acte de demà té com a objectiu prioritari el de donar-se a conèixer i obrir les portes d'aquest moviment ciutadà a qualsevol persona que hi estigui interessada a formar-ne part. Segons ha explicat el responsable de premsa de l'ANC a Cambrils, Oriol Teixell, a Revista Cambrils Diari Digital, "ara som al voltant d'una vintena de persones. Hem de ser més gent i l'acte de demà ha de servir per a que la gent que vulgui col·laborar amb l'ANC ho pugui fer". De moment, la secció local té com a coordinador a Joan Ball-llosera.

Marxa cap a la Independència

Des de Cambrils per la Independència s'aniran oferint monogràfics temàtics: l'economia, les pensions, les empreses,... seran temes que s'aniran tractant amb especialistes. Es tracta, segons Teixell, de "conscienciar la gent de què la independència no només és possible sinó que, a més, reportaria una millora de la condició social i econòmica dels catalans".
En el marc de l'ANC a nivell nacional, aquest estiu s'ha previst fer la Marxa cap a la Independència que recorrerà quatre àmbits territorials de Catalunya i servirà per a donar visibilitat a l'ANC. La Marxa s’iniciarà amb un gran acte el dia 30 de juny i finalitzarà l’11 de Setembre amb una gran concentració a Barcelona que, segons l'ANC, marcarà un punt de no retorn: "no volem seguir commemorant derrotes, ens hem posat en marxa per celebrar ben aviat el dia de la Independència".

Comenta aquest article