Cultura

Una exposició del músic Carles Santos enceta els actes del VIII Festival de Curtmetratges de Cambrils

Per Josep Maria Ferrando



El músic i artista polifacètic Carles Santos va ser present a la inauguració de l'exposició
La inauguració, el passat dissabte 25 de febrer a la torre del Port, de l’exposició "Ulls de fills de Bach, imatges i films de Carles Santos", que va comptar amb la presència del mateix autor, va servir per inaugurar la vuitena edició del Festival de Curtmetratges de Cambrils. A l’acte també hi eren presents la regidora de Cultura, Neli Queral, i els codirectors del festival, Sílvia Ferran i Christian Ynaraja. Al llarg del festival està programada la projecció de diversos curts del músic polifacètic de Vinaròs.

El propi Carles Santos va explicar que l’exposició d’imatges reflectia un sentiment universal sobre la figura de Bach. Un petit bust del genial músic es fa omnipresent a totes les fotografies.

Inici de les projeccions

Avui dimecres, a les 10 del vespre al Cinema Municipal Rambla, es farà la primera projecció de curtmetratges que es presenten a concurs. Dijous i divendres, també a les 10 de la nit al Cinema Rambla, es faran les altres dues sessions. El dissabte tindrà lloc el lliurament de premis als guanyadors de l'edició d'enguany en un acte que anirà a càrrec de l'actriu Anna Barrachina. També es farà la projecció de tres dels millors curts espanyols del 2005: Hiyab, Bota de Oro i Nana, en un acte que es farà a les 10 del vespre al mateix cinema.

Paral·lelament, durant aquests quatre dies, es fan altres activitats dins el FEC Cambrils. Avui, a les 5 de la tarda al Centre Cultural, es fa la presentació i la projecció dels curts guanyadors del FEC Cambrils 2005. Demà, a les 7 de la tarda a la sala d'actes de l'Ajuntament, es farà la presentació del documental "Aqua, el riu vermell" de Manel Almiñana i, posteriorment, la inauguració de l'exposició "Aqua, mirades d'un riu", a la Sala Àgora.

El divendres es farà el passi dels curtmetratges fora de concurs, a les 7 de la tarda al Centre Cultural. Dissabte a les 12 del migdia al Centre Cultural se celebrarà una taula rodona sobre el panorama i situació del curtmetratge espanyol. A les 6 de la tarda, també al Centre Cultural, es farà la projecció de microfilms i, a les 7 hores, la projecció de curtmetratges en vídeo a concurs.

Comenta aquest article