Informació general

El Museu d’Història de Cambrils s’incorporarà a la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Daniel Solé, Francesc Garriga, Agustí Alcoberro, Mercè Dalmau, Ramon Sagués i Gerard Martí, ahir al matí

El Museu d’Història de Cambrils s’incorporarà a la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya, tal com va afirmar, ahir, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–. La Xarxa de Museus està gestionada des del Museu d’Història de Catalunya i va ser creada per la Generalitat de Catalunya l’octubre del 2010. El Museu d'Història de Cambrils serà el primer i, de moment, únic de la demarcació de Tarragona que formarà part d’aquesta xarxa, que actualment compta amb la participació del Museu de Terrassa, del Museu d’Història de la Ciutat de Girona, del Museu Comarcal de Cervera, del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, i del Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet.

El director del Museu d'Història de Catalunya i Monuments de Catalunya –Agustí Alcoberro–, el director del Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet –Ramon Sagués–, i el responsable de Difusió del Museu d'Història de Catalunya i Coordinador de la Xarxa de Museus i Monuments de Catalunya –Daniel Solé–, van visitar ahir al matí el Museu Molí de les Tres Eres de Cambrils, la Castlania, el Refugi del Carrer Creus, Museu Agrícola de Cambrils i Jaciment de La Llosa, acompanyats del director del Museu d’Història de Cambrils –Gerard Martí–.

Una notícia que reconeix la feina feta des del Museu d'Història de Cambrils

Abans de la visita, la comitiva va reunir-se amb l'alcaldessa de Cambrils i amb el regidor de Cultura –Francesc Garriga–, que van mostrar la seva satisfacció i alegria per la notícia. La proposta inicial és que el Museu d’Història de Cambrils assisteixi com a candidat i observador a les reunions de la xarxa perquè en el futur pugui ser membre de ple dret. Posteriorment, hi haurà la signatura del conveni per entrar a la xarxa que posicionarà el Museu d’Història de Cambrils dins d’una de les xarxes museístiques de referència al país.

Tal com va explicar l'alcaldessa, la proposta és un reconeixement a la bona feina de Cambrils per recuperar la història i la idiosincràsia del municipi i posa en valor el patrimoni cultural i històric. Per la seva banda, el regidor de Cultura va agrair públicament la tasca realitzada per l'Institut d'Estudis Cambrilencs i va afirmar que la notícia “només comporta avantatges” i amb aquest pas, Cambrils es converteix “en una referència del sud de Catalunya”.

El director del Museu d'Història de Cambrils va voler agrair a Alcoberro la proposta i va afirmar que "avui és un dia content. La gent que treballem al museu entenem la visita com un reconeixement i entenem que els usuaris han estat el motor perquè avui estiguem reconeguts". Finalment, el director del Museu d'Història de Catalunya va explicar que la xarxa treballa en potenciar l’àmbit de la comunicació i la producció conjunta d’exposicions. Alcoberro va apuntar que l’oferiment era conseqüència de les “pràctiques excel·lents de Cambrils”, ja que “treballa en totes les èpoques històriques que ha viscut la població, funciona incloent la societat civil de manera participativa i és un museu registrat i homologat pel Departament de Cultura de la Generalitat”.


Comenta aquest article