Esports

El cambrilenc Nacho Pajuelo fitxa per l'equip infantil del València CF

Per Berta Ruiz

El cambrilenc Nacho Pajuelo, a les instal·lacions del València, la setmana passada

El cambrilenc Nacho Pajuelo, de 13 anys d'edat, ha estat fitxat per l'equip infantil del València CF. Fa uns pocs dies es va formalitzar l'acord que lligarà el jove futbolista, per un període mínim de dos anys, amb el club txe. Aquest és un pas més en l'ascendent trajectòria futbolística del cambrilenc, que passarà a formar part de les categories inferiors del València.

Gran capacitat golejadora

Amb 6 anys d'edat, Nacho Pajuelo va començar a jugar a futbol als equips prebenjamí i benjamí del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, des d'on va fer el pas al Nàstic de Tarragona en la categoria aleví durant dos anys. Aquesta temporada 2011-2012, com a infantil de primer any, el cambrilenc ha quallat una excel·lent competició, sent el màxim jugador de l'equip amb 36 gols, malgrat no jugar en la posició de davanter. De fet, ocupa la posició d'interior esquerre o bé de mitja punta. Amb l'equip infantil B del Nàstic, enguany han aconseguit el subcampionat de lliga. Precisament, la seva gran capacitat golejadora ha estat un dels punts forts a l'hora que equips com el València i fins i tot el FC Barcelona li fessin un seguiment. Tant tècnics del València com del Barça van anar a veure'l com jugava i, finalment el club valencianista va avançar-se en tancar l'acord, perquè els interessava molt per la seva manera de jugar, segons ha explicat el seu pare, Josep Pajuelo, a Revista Cambrils Diari Digital. Sobre la seva reacció, Josep Pajuelo, ha explicat: "el Nacho està molt il·lusionat de donar aquest pas. Ara comença a tocar de peus a terra, perquè fins ara estava com en un núvol. Quan va anar a veure les instal·lacions i va veure com era tot, ja es va quedar més tranquil. El futbol és la seva gran passió des de petit i la seva màxima il·lusió és poder dedicar-se al futbol".

Trasllat a la ciutat esportiva del València

A partir de la propera temporada doncs, el cambrilenc haurà d'anar a viure a València. El club valencià compta amb una residència de jugadors, d'una estructura similar a la Masia del Barça, però de dimensions molt més petites. Aquestes instal·lacions acullen els jugadors procedents d'arreu de l'Estat i fins i tot algun de l'estranger, entre les categories infantil i juvenil. Els joves futbolistes segueixen els seus estudis en una escola propera a la ciutat esportiva. Dos jugadors més del Nàstic, de la categoria cadet, també han estat fitxats enguany pel València.

Comenta aquest article