Esports

La pista d'atletisme acull el XX Campionat local d'atletisme i XIII Memorial Carolina Marín

Per Pere Ferrando

Arribada d'una de les proves de 600 metres en el campionat local d'atletisme celebrat aquest passat diumenge

Aquest passat diumenge, 27 de maig, es va disputar a l’Estadi Municipal d’Atletisme de Cambrils el XX Campionat local d'atletisme. Aquesta competició, organitzada pel Club Atletisme Cambrils, va ser la sisena que va tenir com a escenari l’estadi d’atletisme. Es van complir doncs, vint anys consecutius d'acostar el món de l'atletisme a les institucions escolars de Cambrils i als pobles del voltant. En els seus inicis, en el marc de la gespa de la riera d’Alforja, –amb els propis atletes exercint la funció de jutges cronometrant amb els seus rellotges i, actualment a sobre del material sintètic de l’estadi, amb jutges oficials de la Federació Catalana d’Atletisme i amb la presència de la video-finish, un aparell que mesura electrònicament el temps de les curses fins a la centèsima de segon amb una gran precisió.

Un any més, el Campionat Local d’Atletisme va aplegar un gran nombre de participants. En la 20a edició d’aquesta trobada atlètica, més de 100 escolars provinents de tots els centres educatius de Cambrils van participar en la disputa de les curses de velocitat, resistència, curses amb tanques, relleus, salts i llançaments que marcava el reglament de la competició. Així, aquesta Festa Social de l’atletisme continuava sent el referent dels nois i noies en edat escolar de Cambrils que volien provar les seves qualitats atlètiques

Per altra banda, el XIII Memorial Carolina Marín és un reconeixement al record de la Carolina Marín, atleta del club que ens va deixar fa tretze anys, però que tot i així encara és posseïdora del rècord  absolut de Cambrils dels 100 metres llisos. El Memorial premia als joves més qualificats en l’apartat de la velocitat. Enguany els guanyadors van ser :  
Benjamí masculí: Jan Chiló      
Benjamí femení: Manuela Rodríguez
Aleví masculí: Jaume Pujals          
Aleví femení: Helena González
Infantil masculí: Dídac Alonso
Infantil femení: Maria Julve
Absolut masculí: José M. Pérez
Absolut femení: Carolina Molina

Els guanyadors de cada categoria van rebre, a més de la medalla d’or, un trofeu commemoratiu.
La competició va acabar amb el repartiment de medalles i trofeus per als guanyadors i medalles de participació per a la resta de participants per premiar el seu esforç.
Una festa social de l’atletisme que va tornar a tenir èxit gràcies a la col·laboració dels centres educatius, i de forma especial als seus mestres d'Educació Física, per haver donat la màxima difusió possible d’aquesta competició als seus alumnes. Igualment, cal donar les gràcies a la col·laboració econòmica d’empreses particulars que, amb la seva aportació, fan possible que la flama de l’atletisme es mantingui encesa.
Un moment de la prova de llançament de pes

Comenta aquest article