Societat

L’Espai del Menut “Saltirons” de Cambrils clou el programa d’habilitats i competències parentals

Per Berta Ruiz

Un moment de la darrera sessió del "Programa d'habilitats i competències parentals" de l'Espai del Menut "Saltirons"

La regidora de Benestar Social, Lluïsa Rom, va participar ahir en l’última sessió del “Programa d’habilitats i competències parentals” de l’Espai del Menut “Saltirons” de Cambrils. El curs es va iniciar el febrer, s’ha realitzat durant onze dijous , i hi han participat un total d'onze famílies.

Tal com va explicar Lluïsa Rom, el “Programa d’habilitats i competències parentals” pretén ser una eina per als pares i mares a l’hora de resoldre situacions quotidianes amb els seus fills i filles. L'objectiu del programa, segons va comentar l'encarregada d'aquest espai Marta Llobet, és facilitar estratègies personals, emocionals i educatives que permetin als pares implicar-se d’una manera eficaç en la construcció de models parentals adequats per als infants. Al llarg de les diferents sessions s'han tractat temes com l'atenció, el respecte i l'afecte, la resolució de problemes, l'organització de la vida familiar, l'autoestima, l'expressió dels sentiments o la comunicació eficaç, entre d'altres.

El Programa ha estat adaptat per Pilar Ramos i Sandra Manzanares del Servei de Salut Comunitària de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i la seva aplicació està supervisada per la Fundació Innovació de l’Acció Social FIAS, que és l’entitat que gestiona els serveis: Espai del Menuts Saltirons, Centre Obert Alba i Centre Obert Alba Mar del municipi de Cambrils. L’experiència és un pla pilot de l’aplicació de l’adaptació del Programa-Guia per al desenvolupament de competències emocionals, educatives i parentals creat per la doctora Raquel Amaya Martínez del Departament de Ciències de l’Educació de la Universitat d’ Oviedo.

Comenta aquest article