Esports

El FC Cambrils, l'United i el Marina estableixen un acord de filiació i una estructura econòmica única

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'assemblea del FC Cambrils, ahir a la tarda, a les instal·lacions esportives municipals

El FC Cambrils, el Cambrils United i el Marina han establert un acord de filiació de cara a la propera temporada amb l'objectiu prioritari d'optimitzar recursos tan econòmics com esportius. Ahir al vespre, l'assemblea del FC Cambrils va donar el vistiplau a aquest procés de filiació entre els clubs i avui a la tarda hi ha convocada una reunió amb els pares dels jugadors del futbol base, tant del FC Cambrils com de l'United, per explicar-los els detalls d'aquest acord.

Estructura econòmica i esportiva conjunta

L'acord que subscriuran aquests tres clubs de futbol cambrilencs comprèn la creació d'unes estructures úniques. Cada club continuarà mantenint el seu nom però tant la coordinació del futbol base com la de l'amateur es faran de manera conjunta. També hi haurà coordinació conjunta en el tema econòmic. Hi haurà un únic pressupost pel futbol amateur i un altre pel futbol base. Cada club continuarà tenint la seva junta directiva però es crearà una estructura amb representants dels tres clubs, per anar decidint el dia a dia. També es crearan diferents comissions de treball per a portar temes concrets.
Segons va explicar ahir al vespre el president del FC Cambrils, Mingo Capafons, "aquest acord de filiació serà bo per a nosaltres com a club i també per a tots els xiquets i xiquetes del futbol base". La filiació permetrà pujar jugadors de l'amateur de l'United i del Marina cap el FC Cambrils. A hores d'ara encara falta certificar la permanència matemàtica del FC Cambrils a la Segona Catalana, qüestió molt important de cara al projecte de filiació. Queden dues jornades per acabar el campionat i hi ha diversos equips implicats. Hi ha tres equips que baixen directament de Segona a Tercera però, a banda, el descens del Tortosa i el possible descens del Torreforta, de Primera Catalana a Segona, arrossegaria dos equips més. Els responsables del FC Cambrils confien que aconseguint al menys un punt en els dos partits que queden el FC Cambrils se salvaria, pendent sempre del que facin la resta de clubs implicats en la zona baixa de la classificació de la Segona Catalana. D'altra banda, el Marina encara no té assegurada la seva permanència a la Tercera Catalana.

"Units fem força"

Aquest acord de filiació entre els clubs de futbol es fa, segons Capafons, "motivada per les necessitats actuals. Anant tots units farem força". A més, tal com va dir el president del FC Cambrils, "també és una forma de preservar el club". Ara fa un parell de temporades el FC Cambrils i el Cambrils Unió ja van acordar un acord de filiació que a l'hora de la veritat no va funcionar. En aquell acord no es contemplava la cessió de jugadors de l'amateur i només podien ser cedits els juvenils. Diferents entrebancs van fer que no donés els fruits esperats.
D'altra banda, també es va fer esment a l'assemblea d'ahir, de que les relacions entre el FC Cambrils i l'United han millorat respecte a ara fa dos anys. Capafons també va dir a l'assemblea d'ahir que el president del Cambrils United, Eduard Martí, li havia demanat perdó per la carta oberta que ara fa dos anys va dirigir als socis del FC Cambrils arran del procés fallit d'unificació de clubs.

Comenta aquest article