Informació general

El PSC critica l'acció de govern en el número 2 del butlletí El Far de Cambrils

Per Berta Ruiz

Un moment de la roda de premsa de presentació del número 2 del butlletí del PSC. D'esquerra a dreta: Joan Gili, Anna Peláez i Daniel Pallejà

L'executiva local del PSC Cambrils va oferir, ahir a la tarda, una roda de premsa on va presentar el número 2 del seu butlletí El Far de Cambrils. L'acte va anar a càrrec de la primera secretària de l'agrupació –Anna Peláez–, el regidor Daniel Pallejà (encarregat d'acció política dins de la junta executiva) i Joan Gili (formació).

En la seva intervenció, Anna Peláez va explicar que el butlletí El Far de Cambrils pretén donar a conèixer totes aquelles coses que passen a nivell municipal, "ho denunciem i fem propostes constructives, per tal de fer arribar la veu del PSC a tota la ciutadania. Que coneguin la nostra ideologia i la nostra alternativa a un govern de dretes". Sobre els continguts que ocupen aquest segon número, Daniel Pallejà va explicar que el tema central gira al voltant de l'aprovació del pressupost municipal, així com un balanç del que ha estat aquest primer any de govern. També s'hi han afegit diferents notes que tracten sobre temes més quotidians com l'estat d'alguns carrers, la neteja viària o la deixadesa d'alguns espais com per exemple el Parc del Pescador. "En aquest número s'intercala la reflexió i la denúncia sobre aquells temes que creiem que no s'estan fent prou bé", va apuntar el regidor socialista.

D'aquest segon número, se n'han editat uns 6.000 exemplars que s'han repartit per les llars cambrilenques i també s'ha distribuït a través de les xarxes socials i de manera electrònica.

Recollida de signatures contra les retallades en les escoles bressol

Per altra banda, aprofitant la compareixença d'ahir, des del PSC també van explicar les accions que s'estan duent a terme arreu de Catalunya en defensa de les escoles bressol públiques. La primera secretària de l'agrupació va comentar que, "des del PSC, a nivell de tot Catalunya, s'està fent una recollida de signatures contra les retallades que la Generalitat ha fet en el finançament de les escoles bressol". Segons van apuntar, l'aportació inicial que feia el Govern era de 1.800 euros/plaça, mentre que el curs passat ja va passar a ser de 1.600 euros/plaça. Per aquest curs, tal com va apuntar Peláez, l'aportació ha estat de 1.300 euros/plaça i es preveu que el curs 2012-2013 passi a ser de 1.000 euros/plaça. "Aquestes retallades faran que l'aportació de les famílies hagi de ser molt major i prou crisi hi ha ja. L'anterior govern d'esquerres va intentar assolir que la cobertura de l'educació infantil (0 a 3 anys) pogués arribar a tothom i ara es veurà greument perjudicada".
Daniel Pallejà va afegir que aquesta recollida de signatures s'està fent per tal que el grup parlamentari del PSC presenti una proposta en contra d'aquestes mesures. "Creiem que és un fet prou greu pel que significa l'assoliment social per a les dones de poder conjugar el ser mares amb poder estar dins del món laboral i, aquesta reducció del 40% ho penalitza molt". A Cambrils, aquesta recollida de signatures ja ha passat per diferents escoles i escoles bressol públiques.

Comenta aquest article