Societat

La regidoria de Festes retira els ajuts econòmics destinats a totes les festes dels barris de Cambrils

Per Redacció

Un moment del concert d'havaneres en motiu del pregó de les Festes al Barri de l'Eixample, l'any passat

El departament de Festes ha decidit suspendre els ajuts econòmics destinats a subvencionar festes als diferents barris de Cambrils. Uns ajuts que van significar la quantitat econòmica de 7.200 euros, l'any 2011, i sense comptar el lloguer de generadors ni el cost de les hores extraordinàries del personal municipal.  A banda, també ha acordat que la cessió de material que se sol·liciti des dels diferents barris es farà efectiva sempre i quan el muntatge o transport del mateix siguin dins l'horari laboral del personal de l'Ajuntament i no suposi cap despesa extra. Aquestes mesures es van comunicar, aquest passat dilluns a la tarda, en el decurs d'una reunió entre el regidor de Festes i els representants d'entitats veïnals. Hi van ser presents a la reunió els representants dels barris de l'Eixample, la Llosa, Nou Cambrils i el Barri Antic.
En aquesta reunió, el regidor va expressar la voluntat de l'Ajuntament de col·laborar amb les diferents entitats evitant, però, qualsevol despesa addicional que aquesta pugui generar. També va insistir en la disponibilitat de la regidoria pel que fa a la cessió de material i va explicar que la partida de festes ha de concentrar els esforços en les Festes Majors que, segons va dir, també patiran retallades.

Generador elèctric, punt controvertit

Segons reconeix el propi ajuntament, "la decisió de suspendre les subvencions no va agradar tot i que les entitats van entendre la mesura tenint en compte la situació que vivim". Ara bé, un dels punts que va suscitar més polèmica va ser la decisió de no facilitar un generador elèctric durant els dies de les festes als barris. Davant d'això, el regidor es va comprometre a analitzar cas per cas les necessitats de llum i també es va comprometre a que la brigada municipal faciliti un punt de llum si no es requereix una potència alta.

Comenta aquest article