Informació general

Robert Benaiges: "Aquesta persona ja està sentenciada! Què passarà si la resolució judicial determina que els fets no són com diu l'informe de l’auditoria?"

Per Berta Ruiz

Imatge de les instal·lacions de ràdio i televisió de Cambrils

Després de l’anunci públic fet per l’equip de govern, aquest passat dilluns, de la interposició d’una denúncia contra un extreballador de l’empresa Cambrils Audiovisual per un presumpte delicte d’apropiació indeguda, des del PSC van voler fer la seva valoració, ahir en roda de premsa.

Robert Benaiges:
"Considero que és una absoluta frivolitat per part del govern. Ha perjudicat d’una manera molt greu la imatge dels treballadors de la ràdio i televisió de Cambrils"

El regidor del PSC –Robert Benaiges– va manifestar que, “en aquests casos s’ha d’anar fins a les últimes conseqüències quan hi ha proves suficients que demostrin els fets. Em sembla preocupant que primer es denunciï a la premsa abans que als propis òrgans gestors de l’empresa, perquè el consell d’administració es reuneix aquest dijous i no teníem coneixement d’aquesta denúncia”. El portaveu socialista va dir que, “no dic que els fets siguin certs o no, però les coses s’han de fer amb molta prudència”. En aquest punt, Benaiges va recordar uns fets similars que van passar al consistori cambrilenc fa uns quants anys enrere i que des del punt de vista econòmic van ser més greus. “L’alcalde d’aleshores (Joan Serra) va tenir un comportament exemplar. Per tal de no perjudicar ni la imatge de l’Ajuntament ni del patronat i per mantenir allò que es diu ‘presumpció d’innocència’ va portar el cas amb prudència. Em va cridar personalment, li vaig donar recolzament i fins que no es van produir resolucions judicials, no hi va haver cap comunicació pública”, va dir Benaiges.
En referència a aquest cas, el regidor del PSC va criticar que s’hagi fet pública aquesta denúncia davant de la premsa abans que s’hagi produït la resolució judicial. “De moment, aquesta persona ja està sentenciada, ja és culpable! Què passarà si finalment la resolució judicial determina que els fets no són tal i com diu l’informe de l'auditoria. Considero que és una absoluta frivolitat per part del govern. Ha perjudicat d’una manera molt greu la imatge dels treballadors de la ràdio i televisió de Cambrils, als quals els hi vull donar tots els ànims i recolzament, perquè considero que són persones que fan la seva feina amb la màxima honorabilitat, transparència i responsabilitat, més enllà que el govern determini quin tipus d’informació s’ha de donar”. En aquest punt, Benaiges va criticar públicament que després d’un any, ahir, pogués participar per primera vegada en una tertúlia política al mitjà públic.

Robert Benaiges:
"No sé quina responsabilitat ens vol buscar, perquè ells també eren membres del consell d’administració del Cambrils Audiovisual, igual que els demés"

Finalment, Robert Benaiges també va recordar que, “em sap molt de greu la manera d’actuar d’aquest govern. Interessa més la publicitat i el mal que es pot fer als anteriors governs. No sé quina responsabilitat ens vol buscar, perquè ells també eren membres del consell d’administració del Cambrils Audiovisual, igual que els demés. Tot plegat és molt trist i esperem que la resolució judicial doni la raó a qui la té”. Per altra banda, el regidor socialista va apuntar que l’auditoria de fiscalització realitzada per la consultora Efial ha tingut un cost de 7.000 euros.

Comenta aquest article