Esports

Decisiva victòria del FC Cambrils davant el Calafell que l'acosta a la salvació

Per Redacció

                       
Nico controla una pilota davant la pressió d'un jugador del Calafell en el partit disputat ahir a la tarda al nou estadi cambrilenc

Futbol

Segona Catalana

FC Cambrils
1 - Calafell 0

Triomf importantíssim del FC Cambrils sobre un rival directe de la classificació que l'acosta a la salvació. Font va marcar l'únic gol del partit en una rematada de córner, al minut 25. El Cambrils va disposar d'alguna altra ocasió clara per a ampliar el marcador, comptant un xut al pal, però no es va concretar. El Calafell també va tenir les seves oportunitats que van quedar en no res. Durant la segona part, els dos equips es van controlar ben de prop enmig d'un mal temps i vent que es va anar girant a mesura quer avançava el partit. Els darrers 10 minuts de partit, però, van ser agònics pel Cambrils ja que el porter Gerard va salvar tres ocasions clares de gol. El paper del porter i de la defensa del Cambrils van ser claus per a conservar el resultat.
Amb aquests tres punts el FC Cambrils es col·loca a la 11a posició amb 39 punts, lluny dels tres darrers llocs de la classificació que baixen directament i a expenses de les compensacions que es produeixin  en funció dels equips que pugin i baixin de categoria. Queden dues jornades i seria vital esgarrapar algun punt més. La propera setmana el FC Cambrils jugarà al camp del Remolins Bítem.

Tercera Catalana


Vila-seca CF 2 - Cambrils United 2

El Cambrils United va treure un punt de la seva visita al camp del Vila-seca, malgrat haver-se avançat en el marcador amb un 2 a 0 en la primera part. En el minut 20 de la primera, el jugador cambrilenc Recasens feia l'1 a 0 i només cinc minuts després, Jonatan feia el segon (2-0), que donava un còmode avantatge al Cambrils United. Amb aquest clar resultat es va marxar al descans. En la represa, els locals van prémer l'accelerador i en el minut tres de la segona part, retallaven distàncies (1-2). Sis minuts després, el Vila-seca tornava a marcar posant l'empat a 2. El Cambrils United va disposar d'alguna ocasió més de gol, però el marcador ja no es va moure i els dos equips van repartir-se els punts. Va ser un partit molt igualat, malgrat que cap dels dos equips es jugava molt en la classificació.
El proper partit del Cambrils United serà davant del Marina en el derbi local cambrilenc.

El jugador del Marina, Diop, rep l'entrada d'un jugador del Nàstic B en el partit disputat el passat dissabte a la tarda a l'Estadi Municipal

Marina 2 - Gimnàstic Tarragona "B" 3

Mala sort pel Marina que no va poder treure cap punt del seu enfrontament davant del Nàstic B. En el minut 22 de la primera part, l'equip cambrilenc va avançar-se en el marcador gràcies a un gol de Rafa. L'equip local va marxar al descans amb aquest resultat positiu. Tot i això, als deu minuts de la represa, els visitants feien l'empat, fet que va posar molt nerviós l'equip cambrilenc, que no va saber reaccionar i li va pesar la responsabilitat. A més, tan sols nou minuts després, el Nàstic capgirava el marcador amb un segon gol. Amb el marcador advers, el Marina va seguir lluitant i en el minut 23 de joc, Mario feia l'empat que donava esperances als cambrilencs de treure algun punt. A partir d'aquí, el Marina va controlar el partit, tenint en compte que l'empat era un resultat prou positiu. No obstant, una jugada desgraciada d'un defensa local que va relliscar va propiciar que un jugador visitant es plantés sol davant de la porteria i marqués el tercer pels tarragonins, en el minut 39 de joc. El Marina no va tenir temps per tornar a reaccionar.
El proper partit del Marina serà el derbi davant del Cambrils United, la propera setmana. Després d'aquest partit només en quedarà un, a casa davant del Maspujols. 

Quarta Catalana

L'Espluga de Francolí 0 - Vilafortuny 1

El Vilafortuny va aconseguir els tres punts davant l'Espluga en un partit on el gol no va arribar fins al minut 15 de la segona part, obra de Fonfreda. L'equip va quallar un dels millors partits de la temporada, i a més va disposar de gairebé tots els seus efectius. Va dominar clarament el partit i va disposar de diferents ocasions de gol, malgrat que, finalment va vèncer per la mínima. En aquests moments, el Vilafortuny es troba en el sisè lloc de la classificació amb 45 punts, a només tres punts del cinquè classificat. La propera setmana jugarà a casa davant el Riudecols, que ocupa el novè lloc de la categoria i el darrer partit el tindrà contra el Duesaigües. L'objectiu de l'equip és acabar la temporada com més amunt millor i la cinquena posició ja la té a tocar.

Jordi Mirado controla la bola davant un jugador del Bell-lloc en el partit disputat el passat dissabte a la tarda al Palau municipal d'Esports

Hoquei

Cambrils C.H. Carvisa 4  - CP Bell-Lloc 7

Últim partit de lliga totalment intranscendent pel resultat final de la classificació. Les posicions d’ascens ja van quedar decidides la jornada del cap de setmana passat, on l’Alpicat va guanyar al Cambrils i el Bell-Lloc no va fallar.
El partit entre el Cambrils i el Bell-Lloc es va jugar aquest passat dissabte a la pista cambrilenc i degut als resultats de la jornada anterior no tenia cap mena de repercussió excepte la del reconeixement de l’afició cambrilenca cap el seu equip.
El joc en els primers moments del partit va estar marcat per les anades i vingudes constants a les dues porteries amb grans intervencions dels porters. Cal ressaltar que el porter titular dels cambrilencs va ser el júnior Marc Nolla i va deixar molt clar que el Cambrils pot estar tranquil pel que que fa a la defensa de la seva porteria. En un contraatac del Bell-Lloc, on el davanter va driblar al defensa va batre per baix al porter local Marc fent pujar al marcador el primer gol visitant (0-1). Dos minuts més tard, quan el lluminós marcava el minut 14, l’àrbitre va assenyalar penal a favor del Cambrils que va ser llançat pel jugador local Francesc Arcos i aturat pel porter visitant. A 7 minuts pel final de la primera part un fort xut des del mig del camp del jugador local Jaume va ser desviat dins de l’àrea per Francesc Arcos fent el gol de l’empat (1-1). A pocs minuts del descans, penal a favor del Bell-Lloc i el porter Marc Nolla no va poder fer res per evitar el segon gol visitant (1-2). Tot seguit es va entrar en uns minuts finals de la primera frenètics on, el jugador local Mena va robar la bola al mig del camp i després d’una gran jugada feia pujar l’empat al marcador (2-2). Uns segons més tard quan només faltaven 53 segons per a la fi, de nou el Bell-Lloc es tornava a avançar en el marcador fent el tercer gol (2-3), i quan el lluminós indicava només tres segons, de nou el Bell-Lloc, després d’un ràpid contraatac feia pujar el quart gol al marcador (2-4) donant pas al descans del partit.
La segona part va començar de la mateixa manera que la primera i amb més novetats a l’equip local, ja que van jugar els júniors Ivan Pavon i Xavier Espeja agraint-los d’aquesta manera l’esforç realitzat durant tota la temporada acompanyant al primer equip. Una jugada molt ràpida del Cambrils va donar lloc al tercer gol cambrilenc fet pel jugador Francesc Arcos després d’aixecar la bola pel damunt del porter. Minuts després, una falta directa a favor del Cambrils va propiciar que, novament Francesc Arcos fes el gol de l’empat (4-4) i donés esperances a la parròquia local per a la remuntada. A 9 minuts del final, una falta directa a favor del Bell-Lloc va ser llançada pel davanter visitant i la bola va rebotar al pal i va sortir fora, però l’àrbitre va fer repetir el llançament perquè, segons ell, els jugadors del Cambrils havien sortit del seu lloc abans de l’ordre arbitral. La falta va ser llançada novament i aquesta vegada va ser aturada pel porter local Marc Nolla. Després de l’aturada del Marc, es a produir el canvi del porter local, que va sortir de la pista sota una gran ovació de l’afició cambrilenca. Quan faltaven 7 minuts per a la fi del partit, gràcies a un xut des de la mitja distància de l’equip del Bell-Lloc va desfer l’empat al marcador col·locant el cinquè gol a la casella visitant (4-5). Un minut més tard, amb un ràpid contraatac dels visitants van fer el sisè d'un fort xut per l'escaire.
El partit estava dat i beneït però, novament un ràpid contraatac visitant feia pujar al marcador el que seria el resultat definitiu (4-7). A pocs minuts pel final, l'àrbitre va xiular penal a favor del Cambrils que va ser llançat per Francesc Arcos i aturat pel porter visitant.
Després d’aquesta jugada, els minuts van anar passant i va finalitzar amb aquest resultat. Tot i no haver aconseguit l’ascens, el Cambrils ha finalitzat la temporada en un meritori tercer lloc i a més ha donat una imatge molt bona i ha tingut el reconeixement de l’afició que ha omplert, com mai, el pavelló municipal de Cambrils.
La propera temporada tornaran a tenir com a objectiu l’ascens a la categoria de Primera Nacional Catalana donant l’espectacle de joc que s’ha donat enguany i mantenir el joc net que han demostrat tenir durant tota la temporada.

Jugada d'atac del CH Cambrils davant el BM Granollers, en el partit disputat el passat dissabte al vespre al Palau Municipal d'Esports

Handbol

CH Cambrils 26 – BM Granollers 33       

L’equip cambrilenc va cloure la temporada amb una derrota sense transcendència enfront el Granollers, que es va proclamar campió de la categoria de segona catalana. Els cambrilencs volien acabar amb una victòria, però es van veure superats pel conjunt vallesà que va saber imposar sempre el ritme de joc que més els convenia.   
El partit va començar amb força igualtat i durant molts minuts ambdós conjunts es van anar alternant al capdavant, però ja en la recta final del primer període els vallesans van prendre la iniciativa, gràcies als seus ràpids contraatacs, per arribar amb quatre gols de renda a la mitja part (14-18).
En el segon temps els dos conjunts van millorar el seu rendiment defensiu i això es va traduir en major igualtat en el joc, però el marcador seguia reflectint un avantatge clar per als visitants i durant tot el segon període va anar movent-se entre els quatre i els sis gols. Ja en els darrers deu minuts els cambrilencs van intentar fer una defensa més pressionant per aconseguir recuperar la possessió de la pilota, però els granollerins van saber superar la defensa cambrilenca i ampliar la seva renda fins a nou gols, tot i que al final van quedar-se en set.
L’equip va posar d’aquesta manera punt i final a la temporada aconseguint la tercera posició final i quedant-se a les portes de l’ascens, que aquest any ha estat molt més difícil, ja que s’havien reduït de 4 a 2 els equips que podrien fer el salt de categoria. Es tanca d’aquesta manera la millor temporada de la història de l’equip sènior masculí del club.
També es posa punt i final a l’etapa de l’entrenador Matías Tropper al capdavant de l’equip, que ha aconseguit primerament consolidar l’equip dins de la categoria i al final acabar lluitant per portar-lo encara més lluny. Així mateix, es van acomiadar alguns jugadors, com en Juan i l’Àlex que acaben la seva carrera esportiva i posen punt i final a la seva etapa en el primer equip del club.

Handbol base
Juvenil Masculí: CH Cambrils 35 – CH Sant Esteve Sesrovires 29
Els juvenils van superar l’equip del Baix Llobregat, aconseguint recuperar la primera posició del seu grup a falta de només una jornada per acabar la segona fase. Si aconsegueixen superar el Rubí la setmana vinent, s’enfrontaran al segon de l’altre grup en les semifinals de la competició.

El Laguna va caure derrotat davant l'Esplugues en el partit disputat el passat dissabte a la tarda al Palau Municipal d'Esports

Futbol sala

Tercera Divisió Nacional

CFS Laguna 2 - FS Esplugues 4

El Laguna i l'Esplugues afrontaven el partit disputant-se la sisena posició a la classificació. El partit va ser un calc de la dinàmica que porten els dos equips. Els cambrilencs van cedir la pilota i van imposar una defensa que els barcelonins no aconseguien penetrar i en les poques que van tenir, el porter Iñaki, que va fer un bon partit, aconseguia malbaratar-les. Pitu i, en la segona part Fran posaven el Laguna amb un resultat de 2 a 0. El Laguna anava guanyant 2 a 0, com en molts dels últims partits que ha acabat derrotat. Dues accions d'estratègia van servir a l'Esplugues per empatar. Per la seva part, els jugadors cambrilencs David i Àlex van tenir dos mans a mans amb el porter però no van poder marcar, i com ve sent habitual, qui perdona ho paga car. A manca de 2'35", en una pilota que la defensa cambrilenca no va aconseguir allunyar de la porteria, els visitants posaven un 2 a 3 en el marcador que tirava les il·lusions dels locals per terra. El Laguna ho va intentar jugant amb el porter-jugador, però el pal i el porter van impedir l'empat. A les acaballes els visitants feien el 2 a 4 definitiu.

Preferent catalana

Pradell B.R. Melvin 2 - CFS Mediterrani G. Sirvent 2


El Mediterrani va aconseguir un punt molt treballat a l'empatar a dos gols a la pista del Pradell, en un partit molt bonic i sobretot molt igualat.
Des de l'inici del partit els dos equips van tenir-se molt respecte a causa de la igualtat entre ells i la posició que ocupen en la classificació. Només dos errors defensius, un per banda, van permetre, primer, que els locals s'avancessin en el marcador en el minut 2 i tot seguit, en la jugada següent, una combinació entre Fran i David van fer que aquest últim marqués l'empat per al Mediterrani. Aquest resultat ja no es va moure durant la primera part. De totes formes, Joan del Mediterrani va disposar de dues ocasions claríssimes per avançar els cambrilencs i per la seva banda, el Pradell va tenir, a pocs minuts per arribar al descans una ocasió, on només la gran intervenció del porter del Mediterrani -Emilio- i el pal van evitar que marquessin.
La segona part va seguir amb el mateix guió, quan atacaven els locals el Mediterrani es defensava amb molta serietat evitant qualsevol ensurt a la seva porteria. Quan eren els cambrilencs qui tenien la possessió de la pilota era el Pradell qui tancava la seva porteria sense permetre cap ocasió de perill dels cambrilencs. Només de tant en tant, els dos equips feien treballar als porters contraris. Passats els primers deu minuts, el Mediterrani va tenir una petita fase de crisi on el Pradell va creure que podia emportar-se el partit i va posar, tímidament, setge a la porteria dels cambrilencs sense crear ocasions clares de perill. Passat aquest moment, el Mediterrani va tornar a agafar el fil del partit i va treure's de sobre la pressió dels locals. Quan semblava que acabaria el partit en taules, a tres minuts del final del partit va aparèixer la figura de l'àrbitre que, amb una decisió molt discutida pel conjunt cambrilenc, va assenyalar un penal en contra. Les protestes dels membres del Mediterrani van provocar l'expulsió del delegat, el qual va mostrar la seva disconformitat de forma clara davant la decisió que havia pres l'àrbitre en contra dels seus interessos. El Pradell no va desaprofitar l'ocasió i gràcies a la transformació del penal es va tornar a avançar en el marcador. Amb el resultat en contra, el Mediterrani va jugar els darrers instants amb molt de cap i, quan faltava poc més d'un minut i mig per acabar el partit, un fort xut des de migcamp de José Maria va ser desviat per Barragan a l'interior de la porteria del Pradell fent pujar el 2 a 2 al marcador. Els jugadors locals van protestar a l'àrbitre ja que van entendre que Barragan havia desviat la pilota amb el braç intencionadament. Tot i les protestes dels locals, el gol dels cambrilencs va pujar al marcador i que es va mantenir fins al final del partit. Repartiment de punts que va deixar contents els dos equips.

Comenta aquest article