Societat

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer prepara una multitudinària festa per cloure els actes del 125 aniversari

Per Berta Ruiz

Imatge d'una classe del col·legi Vedruna de l'any 1948

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer està preparant una multitudinària festa per cloure els actes commemoratius del 125 aniversari de l'arribada de la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat-Vedruna a Cambrils. Els actes coincidiran també amb la celebració d’enguany de les Festes Patronals del col·legi.

Gran festival al Palau Municipal d'Esports amb els mil alumnes del centre

El proper divendres 25 de maig, a partir de les 16 hores al Palau Municipal d’Esports, tindrà lloc un festival sota el títol “125 anys d’història”. Tal com va explicar el director del centre –Francesc Recasens– a Revista Cambrils Diari Digital, durant una hora i mitja, aproximadament, els mil alumnes del col·legi, d’entre 3 i 16 anys (un total de 13 grups d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària), participaran en un gran muntatge musical, coreogràfic i teatral, on es combinarà el ball, la narració, i la música passant per les diferents èpoques d’aquests 125 anys d’història. Cada curs doncs, presentarà una etapa històrica diferent. Cal destacar que, l’aforament és limitat tenint en compte el gran volum d’alumnat del centre, i les famílies hauran de pagar entrada. Posteriorment, es farà entrega d’un DVD per família amb tot el muntatge de l’espectacle.
Des del centre es va crear una comissió organitzadora que s’està encarregant de tots els preparatius. De fet, fa sis mesos que s’està movent tota aquesta festa, mentre que els assajos amb els alumnes es van iniciar ara fa tres mesos.

Jornada d'activitats, dissabte 26 de maig, a La Salle i Vedruna durant tot el dia

L’endemà dissabte 26 de maig, seguiran les activitats tant a l’edifici La Salle com a l’edifici Vedruna. A les 10 hores del matí, a l’edifici de La Salle, es farà una xocolatada, cucanyes i es muntarà un mini circuit d’skatepark. També hi haurà sessió de contacontes i, a partir de les 12 hores, es farà la celebració eucarística que serà l’acte “més solemne”, segons Recasens. A continuació seguirà la festa amb un concert i piscolabis. A partir de les 18 hores, a l’edifici Vedruna, es farà un festival artístic amb les actuacions d’alumnes i exalumnes. Es comptarà amb la col·laboració de l’Estudi Giselle, el Centre de Dansa Cambrils, alumnes de l’activitat de dansa del centre i el grup de teatre Xerinola amb els “xerinolets”. Hi haurà una actuació d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i un ball de capoeiras. A les 21 hores, sopar al pati de l’escola i concert amb els grups locals Caravana i Papagayo. També es farà una actuació de breakdance.

El director del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer –Francesc Recasens– va manifestar que tot el centre està molt il·lusionat amb aquesta festa i va voler agrair la feina i l’esforç que s’està realitzant per part de tot el professorat, de les famílies dels alumnes, de l’APA i de l’Ajuntament de Cambrils. “Penso que serà una bona festa de cloenda, pensada per a petits i grans. Volem fer de la nostra escola, més escola. Aquests 125 anys d’història de l’escola són part de la història de Cambrils. Som una escola que tenim una identitat pròpia, amb un projecte educatiu bo i de qualitat, que ja ho era des de l’inici i que actualment ho segueix sent, tal com les famílies volen i desitgen”.

Comenta aquest article