Esports

Una setantena d'arquers competeixen en el XI Campionat d'Espanya de tir amb arc tradicional i el IX Campionat de tir amb arc nu a l'aire lliure

Per Redacció

Imatge de la competició de tir amb arc disputada aquest passat cap de setmana a la pista d'atletisme

La pista municipal d’atletisme va acollir, aquest passat dissabte i diumenge, el XI Campionat d’Espanya de tir amb arc tradicional i el IX Campionat d’Espanya de tir amb arc nu a l’aire lliure, organitzat pel Club d’Arquers Cambrils amb el suport de la Real Federación Española de Tiro con Arco. La competició, que va reunir una setantena d’arquers arribats d’arreu de l’Estat, va transcórrer durant la jornada de dissabte quan es van disputar les fases eliminatòries i, diumenge quan es van disputar les tirades finals en les diferents modalitats i categories.

Hi va haver competició tant en arc tradicional com en arc nu. En la modalitat d’arc recorvat masculí, la primera posició va ser pel tirador gallec Daniel Manuel Piñeiro, seguit de José Luis Cela de Hoyos de Castella-Lleó i el canari Andrés Castan. En recorvat femení, la classificació va quedar encapçalada per la tiradora navarresa Encarna Garrido, seguida de la gallega Isabel M. Cerviño i la balear Eugenia Barquiel. En la modalitat d’arc long bow masculí, la primera posició va ser per a Òscar Casal de Galícia, mentre que el segon i tercer lloc va ser pels catalans Julio Amat i Javier Fernández, respectivament. En l’apartat d’arc nu masculí, tres tiradors catalans van copar el podi: Jose M. Camara, Àngel Galiano i Francisco José Verdejo, en aquest ordre. Finalment, en arc nu femení, només hi va haver una tiradora: la catalana Francisca Chuecos. Al campionat no hi va haver cap representant del club cambrilenc.   

Cal destacar que el Club d’Arquers de Cambrils té molta experiència en l’organització de campionats a nivell estatal i fins i tot, europeu. L’any passat per exemple, van organitzar un Campionat d'Espanya Absolut i d’Equips per Comunitats Autònomes de Tir amb Arc, així com un altre campionat estatal d’arc tradicional i d’arc nu. El club cambrilenc també va organitzar el campionat europeu que es va disputar al palau de convencions de Port Aventura.

Comenta aquest article