Informació general

Els proveïdors amb factures pendents de l'any 2011 cobraran a principis de juny

Per Cristina Sierra

Un moment del ple extraordinari que va celebrar-se el passat divendres al migdia

El passat divendres al migdia es va celebrar un ple extraordinari per aprovar unànimement la concertació de préstec del Ministeri d'Hisenda per a poder pagar els deutes pendents als proveïdors fins a 31 de desembre de 2011 i que està regulat en el Reial Decret 4/2012. Tal com va apuntar l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, aquest era l'últim pas del procés perquè els proveïdors puguin cobrar a començaments de juny. Dalmau va apuntar que encara no sabien l'entitat bancària que es faria càrrec dels pagaments i va explicar que el préstec sol·licitat té un interès d'entre el 5 i el 5,5% i té dos anys de carència, és a dir, els dos primers anys es paguen els interessos i no l'amortització.

Un préstec de 11.996.688 euros i que ha estat acceptat per un 99,54% dels proveïdors

Tal com va explicar l'alcaldessa, el préstec puja un total de 11.996.886 euros i ha estat acceptat per un 99,54% dels proveïdors. Dalmau va voler donar les gràcies públicament als serveis tècnics de l'Ajuntament de Cambrils per la seva tasca i va apuntar que en els propers dies "tindrem la confirmació dels bancs amb els que podrem signar les operacions de crèdit".

En el torn d'intervenció, el portaveu del grup del Nou Moviment Ciutadà –Oliver Klein– va avançar que el seu grup votaria a favor i que era un moment important perquè "ens traiem de damunt aquesta llosa de no poder pagar als proveïdors i és el moment de fer un esforç tots plegats". Per acabar la seva intervenció, Klein va fer dos precs: per una banda, va demanar que s'agilitzi al màxim el procés per a que els proveïdors puguin cobrar i, per l'altra banda, va demanar que des de l'Ajuntament es generin polítiques expansives "per fomentar la collita empresarial i que els empresaris puguin treballar per l'Ajuntament".
Sobre el primer prec, l'alcaldessa li va recordar que és el Ministeri d'Hisenda qui fixa els terminis perquè els proveïdors cobrin dels bancs.

Els proveïdors tindran dues dates més per poder presentar factures pendents del 2011

Abans d'aprovar la concertació de préstec, el regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– va voler explicar quin procés seguirà el Ministeri fins que els proveïdors cobrin. Llobet va apuntar que entre el 16 i el 25 de maig es formalitzaran els préstecs i els abonaments es faran directament des de l'entitat bancària al compte dels proveïdors. El regidor d'Hisenda també va explicar que els proveïdors que tinguin alguna factura pendent de l'any 2011 i que no s'hagi inclòs en el primer llistat de factures enviat al Ministeri d'Hisenda, ho podran fer de l'1 al 7 de juny o bé del 2 al 6 de juliol. Recordem que l'Ajuntament va enviar un llistat de 3.859 factures pendents de 686 proveïdors.

Comenta aquest article