Societat

El Mollet del Rec esdevé el centre neuràlgic de les Jornades de la Salut amb un seguit d'activitats en pro d'una vida més saludable

Per Berta Ruiz

Inici de la caminada popular, que va sortir des del Mollet del Rec i va arribar fins al Pi Rodó

El Mollet del Rec va ser el centre neuràlgic, durant tot el matí d’aquest passat dissabte, del dia central de les quartes Jornades de la Salut amb la instal·lació de la Fira de la Salut i l’organització de diferents activitats en pro d’una vida més saludable. Abans de començar però, hi va haver un torn de parlaments a càrrec de la regidora de Benestar Social, Salut i Família de l’Ajuntament –Lluïsa Rom–, de la coordinadora general del programa de Salut Integral (SI!) de la Fundació Science, Health and Education (SHE), –Ramona Martínez–, el president del Cambrils Club Natació –Ramon Gil– i, finalment l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, que va cloure els parlaments. Tots van coincidir que cal treballar per fomentar uns hàbits saludables: amb una correcta alimentació i la pràctica d’exercici físic, entre d’altres conductes, per minimitzar el risc de patir una malaltia cardiovascular.

Caminada popular i trajecte per mar

Tot seguit es va donar inici a la caminada popular, on una setantena de persones van recórrer el trajecte que va des del Mollet del Rec fins al Pi Rodó. De manera simultània, un grup de nedadors del Cambrils Club Natació –entre els quals hi havia els quatre nedadors màster que creuaran l’Estret de Gibraltar– van fer el mateix trajecte nedant la mateixa distància, fins a l’alçada del Pi Rodó. Després de la caminada, es va servir un esmorzar saludable als participants, amb fruita, fruits secs, formatge i una ampolla d’aigua.

Fira de la Salut

La Fira de la Salut va comptar amb diferents estands informatius relatius a la salut (alimentació saludable, seguretat alimentària, exercici físic, tabaquisme i aula virtual, entre altres), on els es va projectar un vídeo per als més petits. Aquests també van rebre la visita d’alguns personatges de Barrio Sésamo i de la mascota del programa educatiu de la Fundació SHE. En les diferents activitats de la Fira es va comptar amb la participació i la col·laboració de l’Agència de la Salut Pública de Catalunya, la Fundació SHE, l’Hospital Lleuger de Cambrils, el Club de Natació Cambrils i l’Associació de Fibromiàlgia, la Cooperativa Agrícola de Cambrils i Verdcamp Fruits de Cambrils.

Al migdia, també es va organitzar una sessió de tai-txí, organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament. Posteriorment, coincidint amb el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i del Síndrome de la Fatiga Crònica, es va fer la lectura del manifest.

Comenta aquest article