L'equip de Toni Calderón i el Cambrils Les Barques queden en primera i segona posició al campionat de Catalunya de Raids d'Aventura 2012

Imatge de grup de l'equip Catraid – Trangoworld

El passat divendres 4 de maig, a les 21 hores, es donava el tret de sortida del Raid Urgellistan 2012 des de la població de Coll de Nargó, puntuable pel Campionat de Catalunya de Raids d’Aventura en format Non Stop 24 hores. La prova va finalitzar l'endemà dissabte, 5 de maig a les 20 hores, després de completar les diferents disciplines i cobrir una distància total de més de 190 quilòmetres i 6.900 metres de desnivell positiu.

En aquesta edició del Campionat de Catalunya, l’equip Catraid – Trangoworld format per Xavi Rodríguez, Aleix Prat i Toni Calderón, iniciaven la prova amb un trekking de 12 quilòmetres. Des d’un bon principi, juntament amb l’equip Haglöfs-Yaencontre.com, van marcar un fort ritme distanciant-se dels altres equips i durant la resta del raid van mantindre una lluita constant els dos equips, decidint-se la victòria en l’últim sector de BTT. Després del primer trekking va seguir un sector de patins en línia i posteriorment el sector més dur de 50 quilòmetres de BTT, que es van fer durant la nit amb pluja i molt de fred, trobant neu en la part més alta i on finalment els dos equips capdavanters en la categoria elit es van distanciar en més d’una hora respect el tercer classificat. Els equips Catraid – Trangoworld i Haglöfs-Yaencontre.com van quedar en la lluita final pel Campionat. A continuació va arribar un sector de patins més un altre de BTT sota la pluja. Aquest tram va començar a decidir el raid, ja que els dos equips van arribar a distanciar-se en més de 15 minuts. Seguidament s’havia de fer front als primers 12 quilòmetres de caiac a l’embassament d'Oliana, continuant amb 35 quilòmetres de BTT, i 17 quilòmetres més de caiac amb vent i corrent en contra, on la distància va augmentar en més de 30 minuts als perseguidors del Catraid – Trangoworld. En la part final, es va haver d'anul·lar un vol en parapent per les condicions meteorològiques, i es va passar al darrer trekking de 14 quilòmetres, tècnic i complicat, que va sortir força bé als integrants de l'equip Catraid – Trangoworld, per arribar primers al barranc i encarar l’últim sector de BTT de 30 quilòmetres.

Finalment a les 20 hores del dissabte, l’equip Catraid – Trangoworld arribava en primera posició a la mateixa població de sortida, després de 23 hores non stop, per proclamar-se un any més campions de Catalunya de Raids d’Aventura 2012.

L'equip Cambrils Les Barques queda segon

Per la seva banda, l’equip Cambrils Les Barques, formats per Edgar Tavares, Manuel Nogales i Mario Ortiz, van prendre part en la mateixa categoria que l'equip Catraid i van quedar segons. Tot i que inicialment  els cambrilencs es van posar al capdavant amb els millors equips de la categoria elit, cap a la meitat del sector van cometre una errada en la orientació que els va fer arribar al primer Control-Canvi en les darreres posicions del raid però es van posar els patins i després de 4 quilòmetres van recuperar un parell de posicions. En el primer dia, els cambrilencs van quedar en setena posició.

El segon dia, l'equip va recórrer 34 quilòmetres en bicicleta en una prova important perquè decidia el guanyador del raid. Aquesta part era la més dura de tot el raid, ja que els cambrilencs es van passar més de la meitat de la prova amb la bicicleta a coll i van finalitzar l'etapa en segona posició. Acte seguit, a la prova en caiac, els cambrilencs van poder avançar l'equip que portaven al davant, i de nou, van agafar la bicicleta. La següent prova era el parapent, on hi van haver problemes per les condicions meteorològiques i van tornar amb la bicicleta.
La penúltima prova era el sector de trekking, on no hi va haver gaire dificultat i, per acabar la prova, van fer un sector de btt que els va portar al Coll de Nargó. Els cambrilencs apunten que "no estem gaire contents, no sabem quina ha sigut la nostra posició final, però la sensació durant tot el raid era que, per molts equips que avancéssim, mai milloràvem la posició."