Es presenta la primera edició de "Cambrils, la mar de tapes. Tapes per a tots"
![]() |
Un moment de la roda de premsa de presentació, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Francesc Domingo, Mercè Dalmau, Manel Morell, Pep Pellicer i Àngel Gómez |
Ahir al matí es presentava en roda de premsa, la primera edició de la ruta gastronòmica "Cambrils, la mar de tapes. Tapes per a tots", que tindrà lloc entre els dies 8 i 17 de juny. La iniciativa impulsada per l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils amb la col·laboració de la regidoria de Turisme i la de Promoció Econòmica de l'Ajuntament compta amb la participació d'una vintena d'establiments, que durant aquests dies oferiran tapes amb cervesa a un preu de 2,50 euros (amb la col·laboració dEstrella Damm). A més, la novetat daquesta ruta és que una desena daquests establiments participants també oferiran la "peque-tapa", que consisteix en una tapa acompanyada daigua al preu d1,50 euros per als més petits. Lhorari serà de dilluns a divendres de 18 a 23 hores i els dissabtes i diumenges de les 12 a les 16 hores i de les 18 a 23 hores. Totes les tapes van ser presentades el passat 25 dabril a lEscola dHoteleria i Turisme, on van ser aprovades per un jurat format per professors del centre que va avalar la seva qualitat i varietat.
Cal destacar que, a més dels 20 establiments que oferiran tapes, durant els dies que durin les jornades hi haurà 15 "restaurants amics" que disposaran d'un fulletó per fer difusió de la iniciativa i que també oferiran una tapa gratuïtament com a entrant als seus clients.
Potenciar l'oferta gastronòmica
A la roda de premsa d'ahir hi van assistir l'alcaldessa Mercè Dalmau, el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils Manel Morell i diferents restauradors participants com Francesc Domingo, Pep Pellicer i Àngel Gómez. Tant Dalmau com Morell van destacar l'aposta de Cambrils per seguir potenciant la seva oferta com a capital gastronòmica de la Costa Daurada, posant en marxa aquest tipus d'iniciatives. Seguint d'altres propostes com les que es fan a Reus, Tarragona o Salou, els restauradors cambrilencs volen diferenciar-se fent una clara aposta per una alta qualitat de les tapes que s'oferiran, en consonància amb el nivell dels establiments de Cambrils, i també mantenint la seva oferta turística de caràcter familiar amb la proposta de la "peque-tapa".
Premis de la iniciativa
Els establiments repartiran una butlleta entre els participants que shaurà danar segellant. Els que tinguin dos segells podran fer un recorregut amb el trenet turístic i amb un mínim de cinc segells es podrà votar la millor tapa i dipositar la butlleta en una urna per participar en el sorteig. Lestabliment que hagi elaborat la tapa més votada semportarà una sortida dun cap de setmana (a escollir entre una caixa dexperiències) i entre els participants se sortejarà un àpat a algun dels "restaurants amics" per dos adults i dos nens.