Esports

La pilota del primer partit disputat al camp de futbol municipal torna al FC Cambrils 45 anys després

Per Lluís Rovira i Barenys

Siscu Mulet, Joan Maria Solé, Jordi Coll i Mingo Capafons en el moment de la sacada d'honor amb la pilota de l'estrena del camp de futbol, la temporada 1967 - 1968

La pilota amb la que es va disputar el primer partit al camp de futbol de la zona esportiva municipal ha retornat a Cambrils 45 anys després. Aquesta pilota la tenia l'àrbitre que va xiular aquell partit, el reusenc Joan Maria Solé Oliach, que aquest passat diumenge, en el preàmbul del partit que va enfrontar el FC Cambrils i La Cava, la va retornar al club local després de fer-hi la sacada d'honor.

Estrena del camp de futbol la temporada 1967 - 1968

El retorn d'aquesta pilota ha servit per a rememorar l'estrena del camp de futbol a la zona esportiva municipal. Això va ser la temporada 1967 - 1968. L'anterior camp de futbol de Cambrils estava ubicat al barri de l'Eixample. El primer partit al nou estadi, corresponent a la Segona Regional, va enfrontar al FC Cambrils amb el Morell i es va saldar amb el resultat de 4 a 3 a favor dels cambrilencs. Segons ha explicat Joan Maria Solé a Revista Cambrils Diari Digital, va ser ell qui va demanar la pilota del partit, "al ser un partit d'estrena d'un nou camp de futbol el Cambrils va donar un obsequi als jugadors del Morell. L'obsequi era una barqueta petita per a cada jugador i un banderí pel club. Ja que tots marxaven amb un obsequi jo vaig demanar la pilota i me la van donar. Durant tots aquests anys l'he guardada com un trofeu i l'he conservat en perfecte estat". D'aquest partit, Solé recorda que el primer gol el va marcar Rom i també recorda perfectament com va xiular el final del partit just en un moment en què el Morell estava trenant una jugada de contraatac. Davant les queixes dels jugadors d'aquest equip, Solé va dir que el temps reglamentari ja s'havia acabat i que només s'allargava en cas d'haver de transformar un penal. Ara, 45 anys després, confessa que no era dia per a esguerrar la festa del Cambrils amb la inauguració del seu nou estadi i que per això no va donar opció a l'empat.

40 anys d'arbitratge

Joan Maria Solé ha estat àrbitre durant 40 anys de la seva vida. Va començar als 18 anys i ho va deixar als 58 anys. D'aquests 40 anys, una vintena ho ha estat com a àrbitre de futbol i la resta com a àrbitre de futbol sala. En el món del futbol va arribar a arbitrar a la Regional Preferent. Dins del futbol sala, Solé va arbitrar uns quants anys a la lliga local que es disputava a les pistes annexes de la zona esportiva municipal, a part d'altres competicions d'aquest esport fora de Cambrils. El retorn de la pilota al Cambrils ha vingut motivat per la recent mort de la seva dona. Segons Solé, "això ha fet que vagi revisant tot el que tinc a casa i he volgut fer arribar aquesta pilota al club abans no es perdi". En aquest procés de contacte entre l'exàrbitre i el club hi ha intervingut el cambrilenc Joan Balañà, amic de Solé.
El president del FC Cambrils, Mingo Capafons; el delegat de l'equip durant la temporada 1967 - 1968, Jordi Coll i un dels jugadors d'aquell equip, Siscu Mulet, van acompanyar Solé en la sacada d'honor d'aquest passat diumenge.

Comenta aquest article